به گزارش مانا، حسین عباسنژاد با اشاره به اینکه میزان عملیات تخلیه و بارگیری نفتی و غیرنفتی بنادر هرمزگان طی شش ماهه نخست سال جاری معادل ۵۳ میلیون و ۱۷۶ هزار و ۵۰ میلیون تن بود، اظهار داشت: شاهد رشد ۸.۱ درصدی عملیات تخلیه و بارگیری کالاهای نفتی و غیرنفتی در بنادر استان هرمزگان نسبت به مدت مشابه سال گذشته هستیم.
وی ادامه داد: همچنین میزان عملیات کانتینری در بنادر استان هرمزگان طی شش ماهه نخست سال ۱۴۰۲ معادل یک میلیون و ۱۵۹ هزار و ۴۶۵ TEU بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۸.۳ درصدی را نشان میدهد.
میزان جابهجایی مسافر دریایی
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان با بیان اینکه طی شش ماهه نخست سال جاری ۹ میلیون و ۱۱۵ هزار و ۳۲۸ جابهجایی مسافر در بنادر هرمزگان صورت گرفت، خاطرنشان کرد: همچنین تعداد شناورهای زیر ۱۰۰۰ تن ورودی به بنادر هرمزگان طی مدت مذکور برابر ۵۵ هزار و ۳۷۸ فروند و تعداد شناورهای بالای ۱۰۰۰ تن، ۲ هزار و ۸۱۵ فروند بود که در بخش شناورهای زیر ۱۰۰۰ تن شاهد رشد ۹۷ درصدی بودیم.
تخلیه و بارگیری ریلی
عباسنژاد همچنین به تخلیه و بارگیری ریلی به کل عملیات در بندر شهیدرجایی در نیمسال نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته اشاره و اعلام کرد: کل عملیات تخلیه و بارگیری در بندر شهیدرجایی طی مدت مذکور معادل ۴۱ میلیون و ۱۵۸ هزار و ۲۱۲ تن و کل عملیات ریلی برابر دو میلیون و ۴۶۸ هزار و ۴۵ تن بود که حاکی از سهم ۶ درصدی ریلی است.
وی با ارائه پیشنهاداتی به منظور افزایش سهم حمل و نقل ریلی کالا در بنادر کشور، عنوان کرد: راه اندازی پایانه مکانیزه تخلیه و بارگیری مواد معدنی در سیستم حمل ریلی بندر، ارائه خدمات کامل گمرکی و اسنادی توسط گمرک ریلی بندر، واگذاری مدیریت راهبری خدمات ریلی به یک متولی پاسخگو از جمله مهمترین مواردی است که باید مدنظر قرار گیرد.
به گفته مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان اتصال محوطههای مستعد حمل ریلی به خطوط ریلی بندر، ایجاد پنجره واحد بین بندر، گمرک و راه آهن، ایجاد و راه اندازی سیستم اسکن و توزین اختصاصی ریلی، راه اندازی سیستم مانیفست ریلی و همچنین راه اندازی قطار برنامهای از دیگر پیشنهاداتی است که میتوان در راستای افزایش سهم حمل و نقل ریلی کالا به آن اشاره کرد.