به گزارش مانا، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی کشور گفت: با دستور اکید رئیس جمهور، لایروبی کانالهای ارتباطی خلیج گرگان و دریای خزر خیلی سریع آغاز شد و اکنون نیز به همراه حفر دایک در حال اجرا است.
علی اکبر صفایی ادامه داد: بر اساس گزارش هیدروگرافی، کل مجموعهای که باید لایروبی شود، یک و سه دهم میلیون متر مکعب است.
وی افزود: عملیات لایروبی، یک ساله انجام و پس از آن مرحله دوم و اصلی که پمپاژ آب است آغاز میشود.
محمدرضا رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز گفت: مجلس، ردیف اعتباری بودجه برای نجات خلیج گرگان در نظر گرفته و میزان آن برای امسال ۵۰۰میلیارد تومان است که یکصد میلیارد تومان آن اختصاص یافته است.
عبدالجلال ایری، نماینده مردم غرب گلستان در مجلس شورای اسلامی هم گفت: مجلس و دولت در کنار هم برای نجات خلیج برنامه ریزی و تلاش میکنند.
ایری با انتقاد از وزارتخانههای نیرو و جهاد ادامه داد: توقع این است که همه دستگاههای مرتبط، همراه شوند و اقدامات لازم را برای تسریع در نجات خلیج گرگان انجام دهند.
وی اختلاف نظر کارشناسان برای نجات خلیج گرگان را امری طبیعی دانست و افزود: مهم آغاز این فرایند بود که با لایروبی آغاز شد و مجمع نمایندگان هم برای شتاب بخشی به آن کمک میکند.
رمضانعلی سنگدوینی، نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی هم با بیان اینکه برای احیای خلیج گرگان و ایجاد طرح گردشگری آشوراده، دستورات لازم داده شده و بودجههای مورد نیاز تخصیص یافته است، از دستگاههای مرتبط خواست که در این زمینه بیشتر همکاری کنند.
سید محمدرضا سید النگی، سرپرست معاونت عمرانی استانداری گلستان نیز گفت: عملیات لایروبی، پس از یک وقفه کوتاه به سبب مسائل فنی، آغاز شد و استانداری گلستان در این فرآیند در کنار خلیج گرگان است و برای نجات آن نهایت تلاش خود را به کار میگیرد.
خلیج گرگان، بزرگترین خلیج در دریای خزر، در خاک ایران بین استانهای مازندران و گلستان قرار دارد.
این خلیج در سال۱۳۵۴ به همراه تالاب میانکاله و لپوی زاغمرز، به عنوان نخستین مجموعه تالاب بینالمللی جهان به ثبت رسید.
خلیج گرگان بخشی از پناهگاه حیات وحش میانکاله محسوب میشود.
این خلیج بیش از ۴۸هزار هکتار وسعت دارد که حدود ۳۰درصد آن در سالهای اخیر خشک شده است.