به گزارش خبرنگار مانا از بوشهر، فرهاد قلینژاد یکی از ظرفیتهای مناطق مهم حفاظت شده ساحلی استان بوشهر را زاد و ولد لاک پشت دریایی دانست و اظهار داشت: مناطق مهمی مانند سواحل پارک ملی نایبند، سواحل جزایر پارک ملی دیر نخیلو و سواحل خارگو از مهمترین مناطق لانه گزینی لاکپشتهای دریایی استان بوشهر و حتی خلیج فارس هستند.
وی تاکید کرد: لاک پشت دریایی منقار عقابی از گونههای مورد خطر انقراض است که در سواحل استان بوشهر لانه گزینی میکند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر یادآور شد: همه ساله گروه پایش لاک پشتهای دریایی استان بوشهر، متشکل از گروههای دانشگاهی، مردم نهاد، کارشناسان و محیط بانان محیط زیست استان تشکیل شده و به این امر مهم اقدام میکنند.
قلینژاد خاطر نشان کرد: عملیات پایش شامل شناسایی، زیست سنجی، علامت گذاری و حفاظت از زیستگاه این خزنده مهم و همچنین پاکسازی زیستگاهها از پسماندها است.
وی تصریح کرد: گفتگو و آموزش چهره به چهره با صیادان و بهره برداران از دریا و همچنین آموزش در سطح مدارس مناطق مجاور لانه گزینی نیز صورت میگیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با اشاره به اینکه فصل لانه گزینی لاک پشتهای دریایی در استان بوشهر با توجه به دمای آب از اواخر اسفند تا اوایل تیر ماه متغیر است خاطر نشان کرد: لاک پشتهای دریایی از مهمترین جانوران اکوسیستمهای دریا هستند که نقش مهمی در حفظ تعادل زیستگاه دارند و عوامل تهدید زیادی مانند صید ناخواسته در تورهای صیادی، تخریب سواحل و آلودگیها و گرمایش جهانی از جمله آنها است.