۰۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۱

نبود یگان ساحلی و دریایی چالش محیط زیست دریایی کشور

مدیر کل اداره محیط زیست استان سیستان و بلوچستان، یکی از مهمترین چالش‌های محیط زیست دریایی کشور را نبود یگان عملیاتی در حوزه ساحلی – دریایی عنوان کرد و بیان داشت: همچنین نواقصی قابل توجه در استانداردها، ضوابط و مقررات زیست محیطی در مناطق ساحلی – دریایی از جمله در زمینه آیین نامه‌های اجرایی و پروتکل‌های منطقه‌ای داریم.
کد خبر: ۹۲۲۵۷

نبود یگان ساحلی و دریایی چالش محیط زیست دریایی کشور


داوود میرشکار در گفتگو با خبرنگار مانا یکی از مهمترین چالش‌های محیط زیست دریایی کشور را نبود یگان عملیاتی در حوزه ساحلی – دریایی عنوان کرد و بیان داشت: همچنین نواقصی قابل توجه در استانداردها، ضوابط و مقررات زیست محیطی در مناطق ساحلی – دریایی از جمله در زمینه آیین نامه‌های اجرایی و پروتکل‌های منطقه‌ای داریم.

مدیر کل اداره محیط زیست استان سیستان و بلوچستان در ادامه یکی دیگر از مهمترین چالش های محیط زیست دریایی را عدم ارزش گذاری منابع زیستی عنوان کرد و گفت: در حال حاضر محیط زیست برآورد دقیقی از ارزش اقتصادی اکوسیستم های حساس ساحلی و دریایی در دست ندارد، بنابراین هر جا مجوزی برای ایجاد صنایع صادر شود، گفته می شود که در ساحل خسارتی وارد نمی‌شود و به توسعه کشور با تولید و توسعه صنعت کمک خواهد شد؛ در صورتی‌‎که شاید با کمی تغییر در مکان تولید، ضمن حفاظت از محیط زیست، پایداری تولید را نیز ضمانت کنیم.

به گفته وی، وقتی منابع زیستی ارزش گذاری نمی شوند، ارزش های واقعی اکوسیستم ها نیز مورد توجه قرار نمی گیرند؛ بنابراین برای توسعه اکوسیستم را نابود می‌کنند چون تصور بر این است که ارزشی ندارد که نمونه دردناک این موضوع در عسلویه و نایبند قابل مشاهده است.

میرشکار با اشاره به اینکه زمانی که توسعه می‌خواهد منافع بزرگ زیست محیطی کشور را که متعلق به نسل آینده است، تصاحب کند، به عنوان تهدیدی بزرگ برای ما قلمداد می‌شود، اظهار داشت: اگر در خلیج نایبند ارزش گذاری منابع زیستی انجام می شد، به طور قطع صنایع نفت و گاز باید در جای دیگری مستقر می‌شدند و ما نیز اکنون شاهد خدمات اکوسیستمی این خلیج برای کشور بودیم؛ خلیجی که آنقدر غنی بود که از بحث توریسم پایدار آن می‌شد حتی بیشتر از نفت و گاز در‌آمد کسب کرد.

مدیر کل سابق دفتر حفاظت از زیست بوم‌ها و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به واسطه فعالیت پتروشیمی‌ها در عسلویه، طی سالهای گذشته آسیب‌های جبران ناپذیری به محیط زیست دریایی کشور وارد شده است، گفت: اگر همین پتروشیمی‌ها زیروفلر و دیسشارژ باشند و فاضلاب هایشان را هم تصفیه کنند خیلی از مخاطرات محیط زیستی را اکنون نخواهیم داشت.

وی با بیان اینکه تصفیه خانه‌های پتروشیمی‌ها کارآمد نیست، عنوان کرد: طی سالهای گذشته تلاش سازمان حفاظت محیط زیست این بوده که کارخانه‌های پتروشیمی را مجاب به گسترش تصفیه خانه‌هایشان کنیم اما به هر حال برخی اوقات چون این تجهیزات کارآمد نیست، اتفاقات فنی در سیستم هایشان می افتد که باز هم منجر به ورود آلاینده‌ها به محیط زیست دریایی می شود.

مدیر کل سابق دفتر حفاظت از زیست بوم‌ها و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه آلودگی های دریایی کل دنیا را تحت الشعاع قرار می دهد، تصریح کرد: آن‌هایی که در صف اول تهدیدات قرار می گیرند، جوامع محلی ساحل نشین خواهند بود.

 

ارسال نظرات
آخرین اخبار