سید مصطفی فاطمی در گفتگو با خبرنگار مانا در خصوص برنامههای دولت جدید در صنعت گردشگری دریایی که به گفتۀ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در اولویت برنامههای این وزارتخانه قرار دارد، بیان داشت: طی سالهای گذشته زیرساختهای لازم برای ایجاد و توسعه گردشگری دریایی در جنوب و شمال کشور فراهم نشده است.
مدیر کل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه در دولت ایجاد ۲۰۰ میز گردشگری در وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شکل گرفته است، گفت: یکی از مهمترین این میزها، میز گردشگری دریایی میباشد که ذیل آن کمیتۀ ویژهای تشکیل شده است.
وی با اشاره به اینکه میز گردشگری دریایی به تمام جوانب گردشگری دریایی، ساحلی و آبی کشور میپردازد، اظهار کرد: در این راستا ایجاد زیرساختها و تاسیسات گردشگری در دریاها، سواحل، دریاچهها، تالابها، دریاچههای پشت سدها و رودخانهها ایجاد خواهد شد.
فاطمی با اشاره به اینکه چند روز گذشته، نخستین جلسۀ کمیته گردشگری دریایی در دولت جدید برگزار شد، بیان داشت: در این کمیته علاوه بر نمایندگان دستگاههای مربوطه به امور دریا و آب، نمایندگان بخش خصوصی فعال در حوزه گردشگری دریایی نیز حضور داشتند.
این مقام مسئول در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه کمیته گردشگری دریایی تازه شکل گرفته و هنوز ساختار نظاممندی برای آن تعریف نشده است، اظهار داشت: بر اساس چشم انداز تعیین شده و برنامه ریزیهای در حال انجام، به زودی ساختار نظاممندی برای فعالیت این کمیته تعریف خواهد شد.
وی خاطرنشان ساخت: به منظور پیشبرد اهداف کمیتۀ گردشگری دریای، لازم است ساختار تعریف شده در این کمیته در نهایت به تصویب هیئت وزیران برسد تا شاهد اخذ تصمیمات مهم و صدور مجوزها، اخذ تسهیلات و ... با دستورات مقامات ارشد در استانهای ساحلی و جزایر کشور باشیم.
به گفته وی، به زودی بر اساس ساختار تعریف شده، موضوعات زیرتخصصی که در حوزه گردشگری دریایی و آبی وجود دارد در قالب کمیتۀ مذکور ساماندهی و مجوزهایی هم قطعاً برای فعالیتهای گردشگری دریایی صادر خواهد شد.
مدیر کل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، هدف از تشکیل این کمیتهها را رفع محدودیتها و عیوبی دانست که تاکنون در صنعت گردشگری دریایی کشور وجود داشت و اذعان داشت: کمیتۀ تشکیل شده دارای برنامههای ویژه در بحث زیرساختها و تأسیسات، تولید محتوا و آموزشهای تخصصی ویژۀ راهنمایان تور و دفاتر خدمات مسافرتی فعال در زمینه گردشگری دریایی و ساحلی است.
فاطمی در ادامه گفتههای خود یادآور شد: به زودی در ادامه فعالیت کمیتۀ گردشگری دریایی در استانهای کشور نیز در ذیل این کمیته تخصصی ملی، کمیتههای استانی هم شکل میگیرند و فعالیتهای فردی خود را انجام خواهند داد.
این مقام مسئول در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره بر اینکه محوریت توسعه گردشگری دریایی در دولت جدید بر پایه فعالیت بخش خصوصی است، گفت: تاکید بر این امر مهم در حدی است که در نظر داریم حتی تصمیم گیریهای کلان در این صنعت را به بخش خصوصی واگذار کرده و نقش دولت را کم رنگ کنیم.
وی در خصوص چشم انداز تعیین شده از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای رسیدن به اهداف تعیین شده در زمینه صنعت گردشگری دریایی، گفت: مقرر شده هر یک از کمیتههای تخصصی اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت را تدوین کنند و تلاش خواهد شد تا پایان امسال برنامههای نهایی در این سه بخش را ارائه دهند؛ در آن موقع خواهیم توانست چشم انداز مشخصی را اعلام کنیم.