فرهاد ایزدجو در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مانا افزود: با افزایش دبی رودخانه کارون در چند روز اخیر، تا حدودی نگرانی برای تامین آب شرب و کشاورزی استان برطرف شده است.
وی گفت: هم اکنون دبی رودخانه کارون درمقطع اهواز به ۸۰۰ متر مکعب در ثانیه رسیده است.
وی اظهار داشت: در یک هفته اخیر میزان ذخیره سازی آب در سدهای مسیر کارون به ۶۵۰ میلیون مترمکعب رسیده است، ولی هنوز ذخایر آب در این سدها به حد مطلوب نرسیده است.
ایزدجو با بیان اینکه وضعیت رودخانه کارون در ماههای تابستان به مرحله بحران رسیده بود افزود: خشکسالی که نیم قرن اخیر بیسابقه بود وضعیت زیست محیطی رودخانۀ کارون وارد مرحله بحرانی شده بود.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان در ادامه اظهار داشت: با ادامه بارشهای پیشِ رو، دبی رودخانه کارون باز هم افزایش خواهد یافت.
کارون بزرگترین و پرآبترین رودخانه کشور است، ولی با بروز خشکسالی، دبی این رودخانه در تابستان امسال به حداقل ممکن رسید.
با بهبود شرایط زیست محیطی رودخانۀ کارون، هزاران پرندۀ مهاجر در دوسوی ساحلی کارون فرود آمدند و مناظر زیبایی را خلق کردند.
بسیاری از شهروندان خوزستانی در روزهای اخیر با دعوت انجمن دوستداران محیط زیست با غذا دادن به پرندگان مهاجر، آنان را از خطر گرسنگی نجات دادند.
رودخانه کارون که از زردکوه بختیاری سرچشمه میگیرد که به مثابه شاهرگ حیاتی خوزستان محسوب میشود پس از عبور از مناطق مرکزی استان و تامین آب بیش از دو میلیون نفر از ساکنان شهری و روستایی استان و تأمین آب کشاورزان، در خرمشهر به اروندرود میریزد و از آنجا راهی خلیج فارس میشود.
در دهههای اخیر رودخانه کارون با بحران کم آبی، شوری آب، رسوب گذاری، کاهش عمق، آلودگی زیست محیطی ناشی از ورود انواع فاضلاب کشاورزی، خانگی و صنعتی روبهرو بوده است.
تا دهه ۴۰ رودخانه کارون قابل کشتیرانی بود، ولی با تغییرات بوجود آمده و دستکاری انسانی، این ظرفیت بهتدریج از بین رفت.