به گزارش مانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، دکتر محمود بهمنی با اعلام این خبر افزود: گشت تحقیقاتی کشتی گیلان برای نخستین بار با همکاری پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی برگزار شد.
وی خاطرنشان کرد: گشت تحقیقاتی بررسی وضعیت ذخایر آبزیان و پارامترهای اکولوژیک روز دوشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۰ آغاز شده و نمونه برداری از اعماق ۲۰، ۵۰، ۱۰۰ و ۳۴۰ متری از آب و رسوبات انجام و همچنین در طول شب، نمونه برداری از ذخایر کیلکا ماهیان در نیم خط های انزلی و سفید رود صورت گرفت.
بهمنی با بیان اینکه در مجموع، هدف از انجام این گشت، بررسی وضعیت ذخایر کیلکا ماهیان به ویژه گونههای آنچوی و کیلکای معمولی در اعماق بالای ۱۰۰ متر است، تاکید کرد: نمونه برداری از ذخایر کیلکا ماهیان در اعماق بالا که با استفاده از تور قیفی انجام گرفت، نشان از فراوانی کیلکای آنچوی در ترکیب بود.
این مقام مسئول، عنوان کرد: پیش از این نیز از کیلکا ماهیان صید شده در منطقه صیادی بابلسر نمونه برداری انجام شد و نتایج نشان داد که حدود ۱۲ درصد صید کیلکا ماهیان از گونه آنچوی بوده است. این مقدار در مقایسه با ماههای گذشته که کمتر از ۵ درصد بود، افزایش نشان میدهد. بر اساس مشاهدات و اظهار نظرهای همکاران در بندر بابلسر، این روند در شبهای بعد نیز ادامه داشت. بنابراین با ادامه نمونه برداری می توان نتایج مستدل تری ارائه و به این پرسش پاسخ گفت که پدیده مذکور، مربوط به صید گلهای بوده یا دال بر افزایش تدریجی کیلکای آنچوی.
به طور کلی نمونه برداری تا اعماق ۳۴۰ متری، ارزیابی و مدیریت ذخایر کیلکا ماهیان و تعیین مناطق پراکنش، معرفی احتمالی مناطق جدید صید در اعماق دریای خزر و تعیین پراکنش و ارزیابی ذخایر ماهیان خاویاری در سواحل ایرانی دریای خزر، از مهمترین اهداف این گشت تحقیقاتی است که رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، به آنها اشاره کرد.
دکتر بهمنی، عنوان کرد: فعالیت کشتی تحقیقاتی گیلان، پس از ۱۱ سال توقف، با تلاش و کوشش این موسسه برای انجام تحقیقات مربوط به ذخایر دریای خزر، از سال ۱۳۹۹ و در سال جاری عملیاتی شد.
وی در ادامه افزود: با توجه به اهمیت پایش و بررسی ذخایر دریای خزر، ضمن تجهیز شناور تحقیقاتی گیلان به انواع ابزار صیادی مورد نیاز شامل تور ترال پلاژیک، تور قیفی، تور ترال کف (برای ماهیان خاویاری) و تور قیفی، دستگاه ماهی یاب EK۵۰۰ و همچنین ابزارهای نمونه برداری از فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی آب و دیگر فاکتورها مثل پراکنش و تراکم کلروفیل a و... نیاز است گشت تحقیقاتی در چهار فصل به طور کامل سواحل ایران را تحت پوشش قرار دهد تا بتوان میزان ذخایر و برداشت از این ذخایر را پیش بینی و در اختیار سازمان شیلات و بهره برداران قرار دهد.