فتح الله ابوعلی در گفتگو با خبرنگار مانا با اشاره به سهم قابل توجه خوزستان در اقتصاد کشور، ظرفیتها و پتانسیلهای شیلاتی استان را از شمالیترین تا جنوبیترین نقطه استان در زیربخشهای آبزی پروری و صید و صیادی برشمرد و گفت: تولیدات شیلاتی کل کشور یک میلیون و ۲۶۰ هزار تُن است و خوزستان هم اکنون با تولید ۱۴۱ هزار تُن تولیدات شیلاتی اعم از آبزیپروری و صید و صیادی رتبه سوم کشوری را دارد.
وی اظهار داشت: شیلات خوزستان آیینه تمام نمای شیلات کشور است و خوزستان تنها استانی است که تمامی ظرفیتهای شیلاتی را در دورترین نقاط استان به کار گرفته است.
ابوعلی خاطرنشان کرد: در حال حاضر خوزستان از رتبه نخست آبزی پروری در کشور برخوردار است و در حوزه صید و صیادی با بیش از ۵۱ هزار تن میزان صید، بعد از استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان و بوشهر رتبه چهارم را از آن خود کرده است و با توجه به محدودیت منابع دریایی ناچار به حفظ و بازسازی ذخایرهستیم.
به گفته مدیرکل شیلات خوزستان، این استان در حوزه تولیدات منابع آبهای داخلی (برداشت ماهیان از تالابها، رودخانهها و دریاچه پشت سدها) نیز رتبه دوم را دارد.
مدیر کل شیلات خوزستان به تاریخچه پرورش میگو در مجتمع پرورش میگوی چوئبده آبادان از دهه ۷۰ اشاره کرد و گفت: شیوع بیماری لکۀ سفید این صنعت پرسود و ارزآور را در آستانه رکود قرار داده بود، ولی طی چند سال اخیر با اقدامات کارشناسی و بهرهمندی از دانش تخصصی، این بیماری کنترل شده است.
ابوعلی طرح "نرسری" را راهکاری جهت کنترل و تولید موفق در کنار بیماری لکۀ سفید مطرح کرد و افزود: تعداد مراکز نرسری فعال در سال گذشته یک واحد بوده و امسال به سه واحد افزایش پیدا کرده است و با تداوم همکاری و مشارکت از سوی بهرهبرداران، افزایش راهاندازی مراکز نرسری در سال آینده به ۱۰ مرکز نیز پیش بینی میشود.
وی گفت: بعد از چند سال تعطیلی و رکود، یک مرکز تکثیر میگو در مجتمع پرورش میگوی چوئبده آبادان فعال شد و سال آینده به سه مرکز افزایش مییابد و نیاز عمده پست لارو میگوی منطقه را در این مجتمع تامین خواهیم کرد.