به گزارش گروه بینالملل مانا؛ دبیرخانه تفاهمنامه پاریس با انتشار گزارش سالانه خود اعلام کرد تعداد کشتیهای توقیف شده در سال ۲۰۲۰ به علت واگیری ویروس کرونا و اختلال در حملونقل نسبت به سال ۲۰۱۹ روند کاهشی داشته است. به گونهای که در سال ۲۰۱۹ حدود ۵۳۸ کشتی و در سال ۲۰۲۰، ۳۶۹ کشتی توقیف شد.
براساس این گزارش در این سال تعداد بازرسی کشتیها بر اثر بروز ویروس کرونا ۲۷ درصد کاهش نشان میدهد. بر این اساس در سال ۲۰۱۹ تعداد کشتی های مورد بازرسی ۱۸ هزار فروند بود که در سال ۲۰۱۹ به ۱۳ هزار و ۱۴۸ فروند رسید.
براساس این گزارش در یک دوره سه ساله پرچم کشورهای کومور، مولداوی، تانزانیا و توگو بیشترین تعداد ممنوعیت تردد را ثبت کردند.
در سال گذشته میلادی پرچم ۴۱ کشتی در لیست خاکستری و پرچم ۹ کشتی در لیست سیاه قرار داشتند. از سوی دیگر پرچم ۳۹ کشتی نیز به لیست سفید پیوست.
در ادامه این گزارش آمده است مواردی که باعث توقیف کشتیها در سال ۲۰۲۰ شده است عبارتند از: قرارداد کار دریانوردان، پاکیزه نبودن موتورخانه، فقدان دربهای ضد حریق در بخشهایی که احتمال حریق آن میرود، مشکل آب توازن کشتی، عدم رعایت مسائل زیست محیطی، سوخت ناقص و غیراستاندارد و.
در پایان این گزارش آمده است کمبود قرارداد کار دریانوردان در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹ بیشترین افزایش را نشان میدهد.
شایان ذکر است تفاهم نامه پاریس (Paris Mou) در زمینۀ کنترل و بازرسی کشتیها بین کشورهای ذینفع در بنادر مختلف جهان شکل گرفته و به عنوان یکی از مهمترین تفاهم نامههای بینالمللی به شمار میرود. در این تفاهم نامه وضعیت ناوگان تجاری بین کشورها با تهیه لیستهای سیاه، خاکستری و سفید مورد ارزیابی قرار میگیرد.