۰۶ تير ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۹

تهیه طرح حفاظت از لاک پشت‌های دریایی در ۷ جزیره خلیج فارس

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: طرح پایش و حفاظت از زیستگاه‌های ساحلی تخم‌گذاری لاک پشت‌های دریایی در جزایر ابوموسی، سیری، هرمز، هنگام، فارور و بنی فارور تهیه شده است.
کد خبر: ۹۰۱۵۶
تهیه طرح حفاظت از لاک پشت‌های دریایی در ۷ جزیره خلیج فارس
 
احمد رضا لاهیجان زاده در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: حفاظت از زیست گاه‌های ساحلی تخم گذاری لاک پشت دریایی در جزایر و سواحل خلیج فارس و نیز سواحل دریای عمان در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست، تصریح کرد: طرح پایش و حفاظت از زیستگاه‌های ساحلی تخم گذاری لاک پشت دریایی در جزایر ابوموسی، سیری، هرمز، هنگام، فارور و بنی فارور در مراحل نهایی هستند و به زودی به جمع بندی می‌رسند.

وی تاکید کرد: پروژه مذکور در قالب تدوین برنامه اقدام ملی حفاظت از زیستگاه‌های ساحلی تخم گذاری لاک پشت دریایی و سواحل انجام شده است.

به گفته این مقام مسئول در سازمان حفاظت از محیط زیست، اجرای پروژه پایش و حفاظت از زیستگاه‌های ساحلی تخم گذاری لاک پشت‌های دریایی، نقش بسیار مهمی در حفاظت از لاک پشت‌های دریایی به عنوان گونه‌های مهم دریایی در معرض خطر انقراض خواهد داشت.

لازم به ذکر است، تا کنون هشت گونه از این آبزی در دریا‌ها و اقیانوس‌ها شناخته شده که از این میان گونه‌های لاک پشت سبز، سرخ، چرمی، عقابی و زیتونی در خلیج فارس و دریای عمان توسط سازمان فائو تایید شده است. در سواحل جنوبی ایران بیش از ۵۰ زیستگاه اصلی برای لاک پشت‌های دریایی وجود دارد که محل چَرا، جفت گیری و تخم ریزی آن‌ها می‌باشد بر اساس نتایج به دست آمده لاک پشت سبز و لاک پشت پوزه عقابی بیشترین تعداد لانه سازی یا به بیان دیگر بیشترین مناطق لانه سازی و تخم گذاری در ایران را به خود اختصاص داده است.

رژیم غذایی لاک پشت‌های دریایی در گونه‌های مختلف نسبتاً مشابه بوده و شامل جلبک‌ها، علف‌های دریایی، گلسنگ‌ها، اسفنج‌ها، عروس‌های دریایی و به طور کلی موجوداتی که دارای حرکت هستند، می‌باشد. زیستگاه آن‌ها عمدتاً در مناطق کم عمق ساحلی دریا‌ها و بر بستر‌های سنگی، صخره‌ای، مرجانی و دیگر زیستگاه‌هایی که دارای منابع غذایی کافی هستند واقع شده است، این خزندگان برای تغذیه از ریشه و برگ‌های درختان مانگرو به خور‌ها نیز وارد می‌شوند.

نتایج حاصل از بررسی پراکنش لاک پشت‌های دریایی نشان داده است که این موجودات در تمامی نقاط خلیج فارس و دریای عمان گسترده‌اند و ۵۲ منطقه زیستگاه مناسبی برای آن‌ها می‌باشد. از این مناطق حدود ۱۱ زیستگاه در دریای عمان، ۲۶ زیستگاه در خلیج فارس و ۱۵ زیستگاه نیز در جزایر است.

در مطالعات انجام شده گونه‌های غالب در سواحل ایران عموماً گونۀ لاک پشت عقابی و سپس گونۀ لاک پشت سبز است و در سواحل دریای عمان که از خلیج گواتر تا تنگه هرمز را شامل می‌شود، لاک پشت سبز گونۀ غالب منطقه بوده و گونه‌های لاک پشت زیتونی، لاک پشت سرخ و لاک پشت پشت چرمی نیز مشاهده شده است. لاک پشت زیتونی بیشتر در شرق دریای عمان و سواحل سیستان و بلوچستان مشاهده شده است در سواحل خلیج فارس، از تنگه هرمز تا سواحل شرقی استان بوشهر لاک پشت عقابی گونه غالب منطقه بوده گرچه لاک پشت سبز نیز به وفور دیده می‌شود در غرب خلیج فارس علاوه بر آن‌ها لاک پشت پشت چرمی نیز گزارش شده است. در جزایر هم عمدتاً دو گونه لاک پشت‌های عقابی وسبز غالب هستند به طوری‌که گونه عقابی بیشتر در جزایر شرقی و غربی و لاک پشت سبز در جزایر مرکزی خلیج فارس تخم‌گذاری و لانه گذاری می‌کنند.
ارسال نظرات
آخرین اخبار