به گزارش مانا، بهروز آقایی صبح امروز در جمع خبرنگاران از رشد ۹۵ درصدی ترانزیت کالا و ۷۱ درصدی واردات کالای اساسی در سال ۹۹ از طریق بزرگترین بندر اقیانوسی کشور خبر داد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان بیان کرد: بندر چابهار به عنوان یکی از بنادر مهم جنوب شرق کشور به دلیل موقعیت استراتژیک و دستیابی به آبهای آزاد بین المللی جایگاه ویژهای در مبادلات ایران با سایر کشورهای منطقه دارد.
وی با بیان این که بندر چابهار پیوند دهنده تعاملات منطقهای است، افزود: این بندر کانون جدیدی برای صادرات انواع کالاهای ایرانی محسوب میشود، این کالاها نه تنها از مبادی نواحی شرقی کشور وارد چابهار میشوند، بلکه صادرات محصولاتی از شمال غرب و مرکز کشور نیز از طریق این موقعیت ممتاز جغرافیایی صورت میپذیرد.
آقایی با اشاره آمار تخلیه و بارگیری کالا در بندر چابهار ادامه داد: بندر چابهار در سه حوزه دریایی، بندری و مخابراتی از تجهیزات مدرن و به روزی برخوردار است که به واسطه دستگاههای جانمایی شده در این بندر، آمار تخلیه و بارگیری کالا از ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد ۲۵ درصدی همراه بوده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با بیان این که ۹ درصد کالاهای اساسی کشور از ابتدای امسال از طریق بندر چابهار وارد شده است، اضافه کرد: واردات کالاهای اساسی از طریق این بندر استراتژیک نسبت به سال گذشته ۷۱ درصد افزایش یافته است.
وی گندم، جو دامی، ذرت، برنج، شکر، محصولات کشاورزی، روغن نباتی و مواد غذایی را از جمله کالاهای اساسی برشمرد که از طریق بندر چابهار وارد شده است.
آقایی با بیان این که صادرات کالا در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ در بندر چابهار ۳۸۱ درصد رشد داشته است، گفت: صادرات محصولات کشاورزی و دامی و گوشت و فراوردههای گوشتی از طریق این بندر بزرگ اقیانوسی با رشد ۱۰۰ درصدی و کالای ساختمانی با ۷۴۸ درصد رشد همراه بوده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با مقایسه آمار ترانزیت کالا در سال ۹۹ نسبت به ۹۸ در بندر چابهار، بیان کرد: امسال محصولات کشاورزی، گندم، شکر، گوشت و فراوردههای گوشتی، مواد غذایی، ماشین آلات از طریق بندر چابهار ترانزیت شده که رشد ۹۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است.