به گزارش خبرنگار مانا، این تغییرات جوی در شهرهای بندری آبادان، ماهشهر، هندیجان و ماهشهر به دنبال نفوذ توده گرد و خاک از مناطق بیابانی عراق رخ داد.
گرد و خاک دید افقی را در برخی شهرهای ساحلی خوزستان به کمتر از ۵۰۰ متر رساند.
بنا به اعلام اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان، میزان گرد و خاک درآبادان و خرمشهر به بیش از ۱۶ برابرِ حد مجاز رسیده است.
غلظت گرد و خاک پروازهای هواپیماهای مسافری در فرودگاههای آبادان و ماهشهر را با اختلال روبهرو کرد.
بهداشت خوزستان از مردم ساکن در مناطق ساحلی استان خوزستان خواست تا بهبود شرایط جوی در خانهها بمانند و در صورت قرار گرفتن در فضاهای باز، حتماً از ماسک استفاده کنند.
مراکز درمانی شهرهای ساحلی خوزستان نیز به دنبال افزایش میزان آلایندههای جوی و آلودگی هوا و احتمال مراجعه بیماران تنفسی و قلبی و عروقی به حال آماده باش درآمدند.
مدیرکل هواشناسی خوزستان در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: آبهای شمال غرب خلیج فارس در دو روز آینده نیز ناآرام و متلاطم است.
محمد سبزه زاری افزود: بر اساس تجزیه و تجلیل نقشههای هواشناسی، آبهای شمال غرب خلیج فارس به علت تأثیر ورود توده هوای گرد و خاک و وزش باد شدید توفانی و مواج است.
وی از شناورهای صیادی و باری خواست تا بهبود شرایط جوی و به منظور پیشگیری از حوادث دریایی، سفرهای خود به تعویق بیندازند.
مدیرکل هواشناسی خوزستان از عموم دریانوردان خواست اطلاعات و پیش بینی وضعیت هواشناسی را از سامانه آنلاین هواشناسی خوزستان دریافت کنند.
شیلات خوزستان نیزاعلام کرد: پروانه صید قایقها و شناورهای صیادی که نتوانند به خاطر شرایط نامساعد جوی و گرد وخاک به دریا بروند تمدید خواهد شد.
در سال جاری صیادان خوزستانی بارها به علت شرایط نامساعد جوی و توفانی شدن خلیج فارس نتوانستند به دریا بروند.
برخی ازصیادان خوزستانی به علت مخاطرات ناشی از شیوع بیماری کرونا تمایل چندانی برای فعالیت صیادی از خود نشان نمیدهند و ترجیح میدهند برای در امان ماندن از این ویروس کشنده و آلودگی هوا در منازل و در کنار خانوادههای خود بمانند.
مناطق ساحلی خوزستان در طول سال در معرض عبور و ورود تودههای گرد وغبار قرار دارد.