برای اولین بار و همزمان با دهه مبارک فجر انجام شد:
تخلیه کشتی با استفاده از انرژی برق در بندر چابهار/ صرفه جویی در مصرف سوختهای فسیلی
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: برای اولین بار تخلیه کشتی غلات در بندر چابهار با بهره گیری از انرژی برق انجام شد.
به گزارش مانا، بهروز آقایی اظهار کرد: با راه اندازی پست ۲۰ کیلو ولت برق طرح توسعه بندر شهید بهشتی، زیرساختهای استفاده از انرژی برق برای تخلیه کشتیهای غلات فراهم شد.
به گفته وی، با تحقق این مهم برای اولین بار تخلیۀ کشتی حامل گندم وارداتی در بندر چابهار با استفاده از انرژی برق و بهره مندی از مکندههای پیشرفته این بندر صورت پذیرفت.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با بیان این که پیش از این عملیات تخلیه و بارگیری توسط مکندههای غلات به وسیله موتور دیزل و با مصرف سوخت انجام میشد ادامه داد: با اتصال این مکندهها به انرژی برق علاوه بر صرفه جویی در مصرف مستقیم سوختهای فسیلی، از آلودگی زیست محیطی نیز جلوگیری میشود.
آقایی، جلوگیری از استهلاک دیزل ژنراتورهای مکندههای غلات و کاهش هزینههای نگهداری تجهیزات بندری و همچنین اتصال تجهیزات استراتژیک به انرژی برق را از دیگر مزایا و اهداف این پروژه اعلام کرد.
گفتنی است: فاز یک طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار با بهرهمندی از هزار و ۷۰۰ متر اسکله با درافت ۱۶.۵- متر به ۳۰ دستگاه تجهیزات استراتژیک شامل جرثقیل ساحلی و محوطهای، انواع تجهیزات تخلیه و بارگیری ریچاستاکر، امتیاستاکر و لیفتراک و مکندههای غلات با ظرفیت ۶۰۰ تن بر ساعت مجهز شده است.