۲۸ دی ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۹

مطالعات تحقیقاتی ایران و آلمان در خصوص سخت پوستان خلیج فارس و دریای عمان

قرارداد همکاری مشترک تحقیقات دریایی بین پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی و مؤسسه علمی تحقیقاتی لایبنیتز آلمان منعقد شد.
کد خبر: ۸۵۷۳۶
مطالعات تحقیقاتی ایران و آلمان در خصوص سخت پوستان خلیج فارس و دریای عمان
 
به گزارش مانا، در این قرارداد همکاری مشترک که بین دکتر فرزانه ممتازی عضو هیئت علمی به نمایندگی از پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی  و دکتر اولیور کلمان به عنوان مدیر بخش سخت پوستان موزه تاریخ طبیعی به نمایندگی از مؤسسه علمی تحقیقاتی لایبنیتز آلمان صورت گرفت، طرفین در خصوص سخت پوستان خلیج فارس و دریای عمان مطالعات و تحقیقات دریایی مشترک انجام می‌دهند.

ممتازی در خصوص مفاد این قرارداد گفت: در این پژوهش دوجورپایان دریازی زیرجزرومدی خلیج فارس و دریای عمان که در طول گشت شناور خلیج فارس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی جمع آوری شده اند، شناسایی گشته و پایگاه داده‌ای برای این جانوران بر اساس نرم افزار DELTA ایجاد خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد که با پایه ریزی این پایگاه داده‌ای امکان شناسایی دوجورپایان که بخش اصلی جامعه کفزیان را تشکیل می‌دهند برای افراد غیر‌متخصص علمی فعال در زمینه علوم زیستی دریا فراهم می‌شود. همچنین مطالعات تکمیلی تبارزایی و تعیین مسیر‌های پراکنش و گونه زایی در خلیج فارس و دریای عمان امکان پذیر می‌شود.

ممتازی ضمن بیان این مطلب که کفزیان در زیست بوم‌های دریایی به دلیل آنکه نمایی از ساختار و وضعیت سلامت محیط زیست خود را ارائه می‌کنند و اهمیت زیادی در هرم غذایی دریا دارند و مورد توجه محققان علوم دریایی هستند، اظهار کرد: شناسایی دوجورپایان به عنوان بخش اصلی جامعه کفزیان به دلیل آرایه شناسایی پیچیده آن‌ها مشکل بوده و با توجه به فقدان دانش مطالعاتی آن‌ها در کشور‌های حاشیه خلیج فارس و دریای عمان به طور معمول در مطالعات زیست محیطی و شناسایی منابع دریایی نادیده گرفته می‌شوند. این مساله منجر به کاهش ارزش علمی و عملکرد این گونه مطالعه‌ها به‌خصوص در حوزه مدیریت منابع و حفاظت محیط زیست می‌شود.

گفتنی است در این پژوهش که با بخش سخت پوستان موزه تاریخ طبیعی آلمان انجام خواهد شد، انتقال علم و تکنولوژی از کشور آلمان به جامعه علمی ایران توسط دکتر کلمان  و دکتر ممتازی امکان پذیر خواهد شد.
ارسال نظرات
آخرین اخبار