به گزارش مانا، بنادر تفریحی و گردشگری یکی از مهمترین و بهترین بسترها برای جذب گردشگر در دنیاست که یکی از مهمترین نمونههای آن در بندر بارسلون در اسپانیا بوده که رونق اقتصادی و رفاه را برای مردم این شهر و حتی کشور اسپانیا فراهم کرده است. چیزی که در ایران نداریم و به گفته محمد اسلامی - وزیر راه و شهرسازی- در ایران به آن توجهی نشده و با وجود ظرفیتها و پتانسیلهای موجود باید به بنادر تفریحی و گردشگری توجه بیشتری شود تا رونق در صنعت دریایی ایجاد شود.
محمد علی حسن زاده محمدی - معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی - در این باره گفت که سه نقطه در کشور برای ایجاد بنادر تفریحی گردشگری مشخص شده و هم اکنون در حال انعقاد قرارداد با بخش خصوصی هستیم و به زودی فرآیند ساخت آنها آغاز میشود.
وی با بیان اینکه با توجه به فرآیند ساخت حدود دو ساله بنادر تفریحی و گردشگری کوچک راه اندازی سه بندر مذکور تا سال ۱۴۰۰ به طول خواهد انجامید، افزود: یکی از بنادرای که موقعیت جغرافیایی آن مشخص شده و در حال مذاکره با بخش خصوصی هستیم عرصه ۱۵ هکتاری در فریدونکنار است که قرارداد آن آماده شده و منتظریم تا بخش خصوصی که داوطلب ساخت و بهره برداری از این بندر شده طرح توجیهی خود را بیاورد که پس از تأیید این طرح، قرارداد ساخت و راه اندازی آن امضا خواهد شد.
حسن زاده محمدی ادامه داد: منطقه مارینا در بندر انزلی نیز که بخشی از اسکله و زمینهای استحصال شده اطراف آن را در نظر گرفتیم به همراه بندر نخل ناخدا در بندرعباس دو نقطه دیگر هستند که برای ساخت و راه اندازی بنادر تفریحی و گردشگری مشخص شده و آنها نیز در مرحله ارائه طرح توجیهی متقاضیان سرمایهگذاری و بررسی و تایید نهایی توسط سازمان بنادر و دریانوردی هستند.
موجشکنهای جنوب پتانسیل گردشگری و تفریحی دارند
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه طرح توجیهی که متقاضیان ارائه میدهند باید بتواند هدف گردشگری ساحلی و دریایی را پوشش دهد و معمولاً ساخت و سازها چنین پروژههایی برای بنادر کوچک حدود دو سال طول میکشد، گفت: به غیر از سه بندر مشخص شده در ۴۹ نقطه موج شکن مردمی داریم که در طول سواحل جنوبی وجود دارد و بسیاری از آنها پتانسیل خوبی برای تبدیل شدن به بنادر کوچک تفریحی و گردشگری دارند.
حسن زاده محمدی با بیان اینکه پس از تأیید طرحها عرصه به سرمایه گذاران برای راهاندازی و بهرهبرداری از آنها واگذار میشود، تأکید کرد: واگذاری به معنای مالکیت عرصه نیست و مالک اصلی در این عرصهها دولت بوده و بخش خصوصی تنها سرمایه گذار و بهرهبردار از آن است و به هیچ وجه قرار نیست در این طرح، واگذاری به معنای تغییر مالکیت عرصهها صورت گیرد.
شیلات موظف به همکاری برای توسعه بنادر تفریحی و گردشگری است
وی با بیان اینکه با توجه به استفاده صیادی از موج شکنهای آبهای جنوبی کشور، آنها را به سازمان شیلات واگذار کردیم، تأکید کرد: اگر کسی درخواست سرمایهگذاری برای ایجاد بنادر گردشگری داشت، شیلات موظف به همکاری است. در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد به حوزه صیادی اختصاص داده شده است و البته اساس کار در آنجا اینگونه خواهد بود که بیش از ۵۰ درصد کاربرد صیادی و شیلاتی خواهد داشت. اما سازمان شیلات ضمن حفاظت و حمایت از اشتغالزایی در این مناطق باید بستر را برای راهاندازی و ساخت بنادر تفریحی و گردشگری ایجاد کند.