۰۵ آبان ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۴

حفاظت از میراث فرهنگی کشور با هوش مصنوعی/دهمین کنفرانس جامع مدیریت میراث فرهنگی برگزار می‌شود

رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری در آستانه برگزاری دهمین کنفرانس جامع مدیریت بحران و HSE از برگزاری این رویداد با رویکرد «فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی در مدیریت بحران» خبر داد.
کد خبر: ۱۰۴۷۷۱

حفاظت از میراث فرهنگی کشور با هوش مصنوعی/دهمین کنفرانس جامع مدیریت میراث فرهنگی برگزار می‌شود

 

به گزارش خبرنگار مانا، محمد ابراهیم زارعی در نشست خبری که امروز با حضور جمعی از اصحاب رسانه در محل پژوهشگاه میراث فرهنگی برگزار شد، گفت: نقش رسانه و خبرنگاران در اطلاع رسانی ظرفیت‌های مهم پژوهشگاه و مسئولیت‌های این حوزه بسیار مهم است.

رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری افزود: در همین راستا ما با نگرش جدید به مدیریت بحران این رویداد را برگزار می‌کنیم و معتقدیم مدیریت بحران نه یک وظیفه صرفاً واکنشی، بلکه یک فرهنگ پیشگیری و برنامه‌ریزی آینده‌نگرانه است.

وی با اشاره به محوریت هوش مصنوعی در این دوره گفت: در این دوره، به بررسی نقش فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی در پیش‌بینی، پیشگیری و کاهش خسارات ناشی از بحران‌ها می‌پردازیم؛ برای نخستین بار بخش ویژه‌ای به حفاظت از میراث فرهنگی و تاریخی در برابر بحران‌ها اختصاص یافته است.

رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری تاکید کرد: میراث فرهنگی، پشتوانه هویت و امنیت فرهنگی امروز ماست و حفاظت از آن به معنای حفاظت از حافظه جمعی ملت است.

وی با بیان این که بخش‌هایی از این کنفرانس در موزه ملی ایران، کتابخانه و موزه ملی ملک و کاخ موزه نیاوران  برگزار می‌شود، گفت: هدف از این مسئله ایجاد پیوند میان «دانش، فناوری و میراث» و در عین حال نمایش عینی آن است.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی ابراز امیدواری کرد: امیدوارم که این رویداد بستری برای گفت‌وگوی علمی و عملی میان پژوهشگران، مدیران و فناوران کشور باشد تا با تکیه بر دانش روز، گامی مؤثر در مسیر تاب‌آوری ملی برداشته شود.

مهدی زارع دبیر علمی همایش و رئیس مرکز پیش‌بینی زلزله پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی در بخشی از این نشست با بیان این که ما در ایرانی هستیم که سابقه تمدنی گسترده دارد، اظهار کرد: شهر سوخته سیستان و ارگ بم نمونه بارز این مصداق است و مثلاً از بین رفتن شهر طبس یادآور مخاطراتی است که میراث فرهنگی با آن رو به روست.

وی با اشاره به این که اگر به عکس‌های هوایی ۶۰ سال پیش مسجد جامع ورامین نگاه کنیم می‌بینیم که بنای دوره ایلخانی است، تصریح کرد: این مسئله یادگاری از زلزله ورامین است لذا در جهت نوسازی و بیرون آوردن میراث تاریخی و حفاظت از آنها لازم است بدانیم با این محوطه‌ها چه کار کنیم.

زارع با بیان اشاره به اهمیت این کنفرانس خبری و کاربردی بودن آن خاطرنشان کرد: کاربردی بودن آن، به کارگاه‌های تخصصی و دوره‌های آموزشی وابسته است؛ ۱۹۰ مقاله به دبیرخانه رسیده ۹۰ مقاله پذیرفته شده و ۱۴ کارگاه یک روزه و میزگرد‌های مختلفی دارد.

دبیر علمی همایش و رئیس مرکز پیش‌بینی زلزله پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی نیز در بخش دیگری با بیان این که بررسی‌های علمی درباره جنگ ۱۲ روزه، چون خیلی از آن نگذشته است، گفت: این موضوع صرفاً بر اساس تجربه خواهد بود ولی می‌توان در سال‌های آینده به این قضیه با تفصیل بیشتری پرداخته شود و امیدواریم با دقت و توجهی که به این کنفرانس می‌شود به محوطه‌هایی که در معرض خطر هستند با نگاه تخصصی توجه شود امیدوارم تکنولوژی‌های جدید به تسریع این کار‌ها کمک کند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار