اسماعیل زمانی در گفتگو با خبرنگار مانا افزود: در ماه های فروردین و اردیبهشت ماه امسال 450 هزار گردشگر عراقی بدون ویزا از طریق مرز زمینی شلمچه به منطقه آزاد اروند در جنوب خوزستان سفر کردند.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال ورود گردشگران خارجی بدون ویزا به منطقه آزاد اروند پس از یک توقف 6 ماهه از سرگرفته شده است ابراز امیدواری کرد سفر گردشگران عراقی در ماه های پیش رو به اوج خود نزدیک شود.
سفر گردشگران خارجی به منطقه آزاد اروند از مهر ماه سال گذشته پس از انتقادها و کمبودهایی که در بازار کالاهای اساسی به خصوص مواد پروتئینی در شهرهای آبادان و خرمشهر مشاهده شد متوقف شد.
زمانی افزود: خروج مواد پروتئینی توسط گردشگران عراقی از مرزهای زمینی و دریایی منطقه ممنوع است.
وی ورود اتباع خارجی به منطقه آزاد اروند را فرصتی برای سرمایهگذاری و اشتغال در این منطقه دانست و گفت: با توجه به ظرفیت مناسب هتلینگ منطقه، مراکز درمانی و بازار، اتباع عراقی با ورود بدون روادید زمینه اشتغالزایی در شهرهای آبادان و خرمشهر را فراهم می کنند.
وی با بیان اینکه ورود اتباع عراقی در دو ماهه اخیر باعث رونق اقتصادی منطقه شده است، افزود: به طور قطع با ورود مجدد اتباع عراقی می توان رونق را به بازارهای آبادان و خرمشهر بازگرداند.
شایان ذکر است در جریان سفر اسفند ماه 97 دکتر روحانی به بغداد دو کشور برای صدور روادید رایگان برای اتباع دو کشور به توافق رسیدند.
پس از آن منطقه آزاد اروند نیز ورود گردشگران خارجی (عموماً عراقی) بدون ویزا به منطقه آزاد اروند را آزاد اعلام کرد.
بسیاری از کارشناسان اقتصادی، گردشگری را صادرات پنهان توصیف می کنند. هر گردشگر به طور متوسط برای سه نفر شغل ایجاد می کند.
این منطقه در همجواری با کشورهای عراق و کویت با داشتن ظرفیت هایی نظیر حمل و نقل جاده ای، ریلی، دریایی و هوایی از اهمیت استراتژیکی برخوردار است.