علی اکبر خدایی در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: در سال 1397 تولید آبزیان ایران برای اولین بار از مرز 1.2 میلیون تن گذشت که با این آمار در رتبه دوم منطقه قرار گرفتیم.
رئیس اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران افزود: مجموع تلاش صیادان کشور به برداشت 725 هزار تن محصول از دریاها ( شمال و جنوب و سهم ایران از آب های دور) منجر شد و 475 هزار تن ماهی و میگو هم از طریق پرورش در استخرها استحصال شد.
این فعال بخش خصوصی در صنعت شیلات کشور، یادآور شد: از نظر مصرف داخلی و نیز صادرات هم در وضعیت خوبی قرار داریم و بیش از 115 هزار تن، در حدود 10 درصد تولید طی 10 ماهه اول سال صادر شده و نزدیک به 400 میلیون دلار ارز آوری داشته ایم.
وی خاطرنشان ساخت: در حوزه مصرف داخلی هم علی رغم افزایش قیمت ماهی و میگو در مزارع و اسکله های ماهیگیری، مصرف سرانه به حدود 11 کیلوگرم رسیده است که این مهم با تلاش و پشتکار شرکت های تولیدی و بسته بندی در تهیه و توزیع با کیفیت انواع آبزیان به دست آمده است.
این مقام مسئول در اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران، بیان داشت: واردات انواع آبزیان تجاری و صنعتی در 10 ماهه نخست امسال جمعاً بیش از 28 هزار تن بوده است که نسبت به سال گذشته 48 درصد کاهش داشته است.
خدایی تاکید کرد: مهمترین و شاید تنهاترین علت کاهش واردات، افزایش شدید نرخ ارز و عدم اختصاص ارز دولتی به این زیر بخش است.
به گفته وی، این موضوع به شدت کارخانجات تولید کنسرو و واحد های عمل آوری کشور را دچار بحران کرده است، چرا که واردات آبزیان صنعتی یعنی تن ماهیان، ماده اولیه و اساسی کارخانجات کنسرو است و عمدتاً قشر متوسط درآمدی این محصول را استفاده می کنند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر از طرف دیگر ماهیان تجاری وارداتی نیز برای پر کردن ظرفیت خالی کارخانجات عمل آوری و همچنین احترام به ذائقه مشتریان مورد استفاده قرار می گیرد که به علت عدم اختصاص ارز ، متاسفانه هم تولیدکننده و هم مصرف کننده از این کاهش واردات آبزیان متضرر شده اند.
رئیس اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران در ادامه گفته های خود در خصوص چشم انداز تولید آبزیان در سال آینده، عنوان کرد: با توجه به مشکلات ارزی کشور، ناتوانی دولت در تامین نهاده های بخش دام و طیور در سال آتی خود را به صورت چشمگیری نشان می دهد.
وی در ادامه گفته های خود بیان داشت: حوزه صنعت آبزیان یکی به دلیل کمتر وابسته بودن به تامین نهاده از خارج در مقایسه با سایر بخش های تولید پروتئین حیوانی و دیگر به دلیل ارز آور بودن آن چشم انداز رشد بهتری را شاهد خواهد بود.