به گزارش مانا، عادل دریس آمادگی بندرخرمشهر را برای جابجایی زائران عتبات عالیات در ایام اربعین حسینی از طریق مسیر دریایی خرمشهر- بصره اعلام کرد و افزود: این بندر امسال نیز همانند سال های گذشته تمهیدات لازم برای خدمات رسانی مطلوب به زائران عتبات عالیات را در نظر گرفته است.
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر همچنین از رشد ۵۹ درصدی تردد شناورهای بالای هزارتن در این مجتمع بندری خبر داد و گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۳۵۰ فروند شناور بالای هزار تن در بندرخرمشهر تردد داشته اند.
دریس ادامه داد: طی این مدت در مجموع یک هزار و ۱۰۸ فروند شناور بالای هزار تن و زیر هزار تن در بندرخرمشهر تردد کرده اند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۵ درصدی دارد.
وی در پایان میزان تخلیه و بارگیری خودرو در این بازه زمانی در بندرخرمشهر را با رشد۲۳ درصدی، هفت هزار و ۳۴۱ دستگاه عنوان کرد.
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر همچنین از رشد چشمگیر صادرات کالا در این مجتمع بندری خبر داد.
دریس گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون حجم تخلیه و بارگیری کالا در بندرخرمشهر با رشد ۹۴ درصدی، نزدیک به یک میلیون تن رسیده است.
به گفته وی از مجموع عملیات انجام شده ۳۰۰ هزار و ۷۳۸ تن به تخلیه و ۶۶۲ هزار و ۲۸۷ تن به بارگیری اختصاص دارد.
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهربا اعلام رقم صادرات کالا از این بندر به کشور کویت به میزان ۱۷۶ هزار و ۷۰۱ تن افزود: در این بازه زمانی ۳۷۸ هزار و ۵۷۸ تن کالا از بندرخرمشهر به عراق صادر شد که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از رشد ۱۰۰ درصدی برخوردار است.
دریس عمده بار صادراتی از بندرخرمشهر را مصالح ساختمانی، مواد معدنی، خوراک دام و تره بار عنوان کرد.
وی میزان صادرات کلینکر از بندرخرمشهر به کشورهای کویت و عراق را ۳۷۸ هزار و ۳۶۵ تن اعلام کرد که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۲۰ درصدی را نشان می دهد.
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر با اعلام رشد ۴۳ درصدی تخلیه و بارگیری کانتینر افزود: طی این مدت بیش از ۴۹ هزار و ۵۸۰ TEU عملیات تخلیه و بارگیری کانتینر در بندرخرمشهر به ثبت رسیده است.
بندرخرمشهر با برخورداری از۲۰ پست اسکله، ۲۳۰ هکتار وسعت، تجهیزات پیشرفته، قرار گرفتن در محدوده منطقه آزاد تجاری اروند، بهره مندی از سیستم حمل و نقل چند وجهی و اتصال به کریدور بندرامام خمینی(ره) به عنوان سومین بندر آزاد کشور در حوزه خلیج فارس محسوب می شود و به دلیل موقعیت استراتژیک و نزدیکی به بازار پر مصرف کشورهای عراق و کویت به عنوان مهم ترین بندر تجاری کشور در زمینه صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس به شمار می آید. همچنین تمامی تاسیسات بندری خرمشهر در جریان جنگ تحمیلی رژیم بعثی عراق با جمهوری اسلامی ایران از بین رفت.