رئیس اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: باتوجه به واردات سالیانه 500 هزار تنی روسیه، بازار بزرگ این کشور پرمصرف برای تجار ایرانی به لحاظ صادرات محصولات شیلاتی بسیار حائز اهمیت است.
علی اکبر خدایی بیان داشت: براساس مذاکرات صورت گرفته با تجار و مسئولان شیلاتی روسیه، امکان حضور محصولات ایرانی در روسیه بسیار زیاد است.
وی مهمترین مشکل در صادرات محصولات شیلاتی ایران به روسیه را ایجاد سردرگمی برای خریداران روسی در زمان مذاکره با طرف های ایرانی عنوان کرد.
این فعال بخش خصوصی در صنعت شیلات ایران، تاکید کرد: به گفته تجار روس، این افراد در مذاکره با طرف های ایرانی با چند گانگی مواجه هستند چرا که در مواجه با تجار مختلف ایرانی، سخنان متناقضی شنیده اند که این امر باعث بی اعتمادی و نگرانی نسبت به خرید محصولات شیلاتی از تجار ایرانی شده است.
خدایی خاطرنشان ساخت: همچنین عدم تطابق قول و عمل و ناتوانی در تامین کالا به میزانی که از سوی تجار ایرانی ادعا شده در مورد طرف های روس سبب شده که اطمینان به تجار ایرانی به شدت کاهش یابد و همین امر به بازار صادرات شیلات ایران آسیب های فراوانی را وارد کرده است.
وی متذکر شد: با مذاکرات صورت گرفته از سوی اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران با تجار و مسئولان شیلات روس، طرف های روسی اعلام کردند شاید بتوان از طریق اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران، راهی برای اطمینان به صادر کنندگان ایرانی برای آنها حاصل شود.
رئیس اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران، اذعان داشت: بنابراین به منظور در اختیار گرفتن بازار صادرات روسیه، یکی از مهمترین الزامات اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران، رصد و پایش دائمی عملکرد شرکت های صادراتی در انجام تعهدات شان است.
به گفته این فعال بخش خصوصی در صنعت شیلات ایران، در صورت مشاهده هر گونه قصور از سوی تجار ایرانی در زمینه صادرات محصولات شیلاتی به روسیه از سوی اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران، به شدت با آنها برخورد خواهد شد چرا که هر گونه قصور از سوی تجار ایرانی، باعث از بین رفتن بازار صادرات روسیه برای سایر تجار ایرانی فعال در صنعت شیلات می شود.
خدایی در ادامه یادآور شد: همان گونه که صادرکنندگان ایرانی برای فروش محصولات خود به روسیه با یکدیگر در رقابت هستند، رقابت میان خریداران روسی هم شدید است که این یک فرصت برای افزایش صادرات محصولات شیلاتی به روسیه برای تجار ایرانی محسوب می شود.
وی همچنین بر یکپارچگی صادرکنندگان محصولات شیلاتی کشور تاکید کرد و اظهار داشت: تجار ایرانی باید با هماهنگ عمل کردن نسبت به صادرات محصولات شیلاتی به روسیه، بتوانند از فرصت رقابت میان خریداران روسی بیشترین بهره را ببرند.
رئیس اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران در ادامه در خصوص وضعیت آبزی پروری در روسیه عنوان کرد: سال 2015 میلادی مقدار تولیدات آبزیان پرورشی روسیه 153 هزار تن بوده است.
خدایی خاطرنشان ساخت: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته قرار است در افق 2020 ، میزان تولیدات شیلاتی این کشور به سالانه 272 هزار تن و در سال 2030 به 616 هزار تن افزایش یابد.
این فعال بخش خصوصی در صنعت شیلات ایران، تاکید بر آبزی پروری ارگانیک را یکی از اهداف اصلی تولید کنندگان محصولات شیلاتی روسیه دانست و گفت: اهداف تعیین شده در راستای افزایش تولیدات این کشور بر پایه تولید ارگانیک برنامه ریزی شده است.