۲۷ تير ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۸

افتتاح بندرگاه هندورابی با حضور معاول اول رئیس جمهور

فرودگاه و بندرگاه جزیره هندورابی با حضور دکتر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور به بهره برداری رسید.
نویسنده: نرگس احسان دار
کد خبر: ۷۵۰۴۷
افتتاح بندرگاه هندورابی با حضور معاول اول رئیس جمهوربه گزارش مانا، دکتر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور که در راس هیئتی برای بهره برداری از چندین طرح عمرانی، گردشگری و اقتصادی در جزایر کیش و هندورابی دوشنبه 26 تیر وارد جزیره کیش شده بود صبح امروز برای آغاز بهره برداری از فرودگاه و بندرگاه هندورابی وارد این جزیره شد.
فرودگاه هندورابی دارای طول باند 1480 متر است که با عرض 30 متر و شانه های هفت و نیم متری در هر یک از طرفین می تواند پذیرای هواپیماهای سبک از نوع فوکر 50 و ATR باشد. تاکسی وی های ارتباطی به طول بیش از 212 متر، عرض 23 متر به همراه شانه های هفت و نیم متری در طرفین و پارکینگ هواپیماها به ابعاد 80 در 140 و شانه های هفت و نیم متری دو تا دور از جمله بخش های فرودگاه هندورابی است.
این فرودگاه پیش از این در چهارم بهمن ماه سال گذشته میزبان نخستین پرواز آزمایشی بود. در این پرواز یک فروند هواپیمای y12 با 18 مسافر از جزیره کیش به مقصد هندورابی پرواز کرد و پس از گذشت 12 دقیقه در فرودگاه هندورابی به زمین نشست.
بندرگاه هندورابی هم دومین طرحی بود که با حضور معاون اول رئیس جمهور به بهره برداری رسید.
این بندر دارای یک بازوی اصلی به طول 1030 متر، یک بازوی فرعی به طول ۳۴۰ متر و عرض هشت متر است.
فاصله دهانه دو بازو از یکدیگر ۴۲۰ متر و عرض دهانه ورودی ۱۲۰ متر با عمق ۱۰ متر و قطر چرخش ۳۰۰ متر است.
مساحت حوضچه بندر هندورابی ۲۰ هکتار، مساحت دایک استحصالی این بندر بیش از چهار هکتار و ارتفاع تاج از سطح دریا 6.5 متر است.
با این مشخصات شناورهای مسافری کروز با طول ۱۵۰ متر امکان پهلو گیری در این بندر را دارند همچنین یک پست اسکله شناور نیز در این بندر تدارک دیده شده است.
بندر هندورابی دارای ترمینال مسافری و ظرفیت پذیرش سالیانه ۴۰۰ هزار مسافر، در حال حاضر آماده ارائه خدمات به گردشگران این جزیره زیبا است. یک پست اسکله سوختی با ظرفیت ۲۵۰۰ تن به همراه سه خط لوله و مخازن بنزین و گازوئیل و دو اسکله رو- رو با ظرفیت باربری و پنج هزار تن مصالح از دیگر امکانات پیش بینی شده برای بندر جزیره هندورابی است.
نکته جالب توجه در ساخت بندر هندورابی جابه جایی ۶۲ هزار مرجان از محدوده زیر بازوها و پشت دایک بندر با ۱۵ هزار ساعت عملیات غواصی است.
لازم به ذکر است، جزیره هندورابی که یکی از جزایر الحاقی به منطقه آزاد کیش است از سال ۹۳ در پی دستور رییس جمهور با رویکرد اکوتوریست در طرح توسعه قرار گرفت.
در مرحله نخست برای توسعه این جزیره با دستور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش تدوین طرح جامع در دستور کار قرار گرفت اما با توجه به زمان بر بودن تدوین این طرح با بهره گیری از مشاوران داخلی و خارجی عملیات ساخت فرودگاه و بندرهندورابی به عنوان تنها مبادی ورودی این جزیره و مهمترین زیر ساخت توسعه آغاز شد.
جزیره هندورابی با ۲۲٫۸ کیلومتر مربع مساحت، در فاصله ۳۲۵ کیلومتری بندرعباس و ۱۳۳ کیلومتری بندر لنگه واقع شده است. این جزیره سرزمینی هموار و بدون عارضه طبیعی، پوشیده از یک رشته ارتفاعات کوتاه است که کرانه های آن با شیب ملایمی به دریا منتهی می شود.
ارسال نظرات
آخرین اخبار