به گزارش خبرنگار مانا ، حجت الاسلام علی ابراهیمی پور در جمع مدیران این شهرستان، توسعه کیفی بندر این شهر را از راهبردهای تولید اشتغال و توسعه اقتصادی شهر عنوان کرد و گفت: نباید بندر آبادان به خارج محدوده شهر انتقال یابد.
وی بیان کرد: برخی تلاش میکنند تا بندر آبادان خارج از محدوده شهری توسعه پیدا کند که این موضوع مورد تائید ما نیست.
امام جمعه آبادان از کاهش فعالیت بندر آبادان انتقاد کرد و گفت: باید همه موانع برای تبدیل شدن این بندر به بندری فعال و پویا برداشته شود.
وی بندر آبادان را بخشی جداناپذیر بافت شهری آبادان توصیف کرد و گفت: حیات شهر آبادان با تجارت، دریانوردی و صید و صیادی گره خورده است.
جلیل مختار یکی از نمایندگان آبادان در مجلس شورای اسلامی چندی پیش نیز از کاهش چشمگیر فعالیت بنادر آبادان، اروندکنار و چوئبده بشدت انتقاد و آن را غیرقابل قبول توصیف کرد.
این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به اینکه سال گذشته تخلیه و بارگیری کالا دربندر آبادان 43 درصد و در دو بندر اروندکنار و چوئبده 75درصد کاهش فعالیت گزارش شده است افزود: این سه بندر باید از وضعیت فعلی خارج و به بنادر پویا تبدیل شوند.
همه تاسیسات بندری سه بندر آبادان ، چوئبده و اروندکنار در جریان جنگ تحمیلی به کلی تخریب شد.
فعالیت تجاری بندر آبادان پس از پایان جنگ تحمیلی از سرگرفته شد و با وجود اعمال سالانه 25درصد تخفیف سود گمرکی ، هیچگاه به وضعیت پیش ازشروع جنگ تحمیلی نرسید.
بندرگاه آبادان در محدوده منطقه آزاد اروند است.
این بندر به علت قرار گرفتن در محدوده شهری و عدم تملک اراضی اطراف ساحل اروندرود ، امکان توسعه ندارد.