حسین چراغی در گفتگو با خبرنگار مانا تصریح کرد: هم اکنون فراخوان جذب سرمایه گذار برای ساخت کارخانه تعمیر و ساخت کشتی، سیلوهای غلات، انبارهای مخصوص غلات و نیز مجتمع مارینای دریایی در بندر انزلی اعلام عمومی شده است.
مدی کل اداره بنادر و دریانوردی استان گیلان در ادامه افزود: برخی از این فراخوان ها نهایی شده و سرمایه گذار نیز برای شروع پروژه انتخاب شده است.
همچنین به زودی با تهیه اسناد لازم، فراخوان عمومی برای ساخت نیروگاه تامین برق و نیز مخازن روغن خوراکی در بندر انزلی جهت جذب سرمایه گذار اعلام خواهد شد.
سرمایه گذار ساخت مارینای بندر انزلی تعیین شد
وی در خصوص ساخت مارینای گردشگری در بندر انزلی گفت: هم اکنون سرمایه گذار این پروژه تعیین و توافقات لازم با وی نهایی شده است.
این مقام مسئول در استان گیلان، گفت: تا پایان سال قراردادهای لازم برای شروع عملیات اجرایی ساخت مارینا در بندر انزلی با سرمایه گذار بخش خصوصی منعقد خواهد شد.
به گفته چراغی، بر اساس هماهنگی های به عمل آمده تمام ارگان های مرتبط همکاری لازم جهت اخذ مجوزهای لازم برای ساخت این تفریحگاه ساحلی را انجام خواهند داد و ظرفیت های موجود در بندر انزلی نظیر اسکله و ترمینال مسافری در اختیار سرمایه گذار بخش خصوصی قرار داده خواهد شد.
وی گفت: همچنین سازمان بنادر و دریانوردی تسهیلات لازم جهت خرید انواع شناور تفریحی و مسافری و نیز ایجاد سایر تاسیسات بندری را در اختیار سرمایه گذار بخش خصوصی قرار خواهد داد.
مدیر اداره بنادر و دریانوردی استان گیلان با اشاره به اینکه در این مارینا هتل، رستوران دریایی، کلوپ ورزش های دریایی و سایر امکانات تفریحی مرتبط با دریا و ساحل احداث خواهد شد، گفت: بر اساس برآوردهای اولیه صورت گرفته، شروع این پروژه به اعتباری بالغ بر 50 میلیارد تومان نیاز خواهد داشت.
توسعه ترانزیت از طریق بنادر گیلان با سرمایه گذاری خارجی
چراغی در ادامه گفته های خود از جذب سرمایه گذار خارجی برای نخستین بار در بنادر شمالی کشور خبر داد و گفت: موفق شدیم نسبت به جذب سرمایه گذارانی از کشور ترکیه اقدام کنیم.
وی تصریح کرد: این سرمایه گذاران ترک قرار است نسبت به ساخت مخازن روغن خوراکی و ترانزیت آن از طریق بندر انزلی اقدام کنند.
این مقام مسئول در استان گیلان بیان داشت: این اقدام باعث افزایش ظرفیت های ترانزیتی کشور از طریق بنادر گیلان خواهد شد که یکی از اهداف اصلی اداره بنادر و دریانوردی گیلان نیز محسوب می شود.
وی ادامه داد: هم اکنون توسعه ظرفیت های ترانزیت کالا در دستور کار اداره بنادر و دریانوردی استان گیلان قرار گرفته است که امیدواریم با حضور سرمایه گذاران خارجی شاهد رونق بازار ترانزیت از بنادر گیلان باشیم.
مدیر اداره بنادر و دریانوردی استان گیلان بیان داشت: این ترانزیت به کشورهای همسایه و کشورهای جنوب شرقی آسیا انجام خواهد شد.
وی یکی دیگر از اقدامات مهم در بنادر گیلان را اتصال به خط ریل سراسری عنوان کرد و گفت: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته سال 96 شاهد اتصال خط ریلی به بندر انزلی خواهیم بود.
چراغی در خصوص وضعیت فعلی ساخت بندر چمخاله نیزاظهار داشت: طرح جانمایی ساخت این بندر هم اکنون نهایی شده است.
وی همچنین از تهیه اسناد مزایده این پروژه خبر داد و بیان کرد: ظرف یک ماه آینده اسناد برای فراخوان عمومی و واگذاری بندر برای ساخت و توسعه اعلام عمومی خواهد شد.
به گفته مدیر اداره بندر و دریانوردی استان گیلان، پروژه ساخت بندر چمخاله با سرمایه گذاری مشترک بخش خصوصی و دولتی انجام خواهد شد.
این مقام مسئول در استان گیلان تاکید کرد: بر اساس برآوردهای اولیه صورت گرفته، ساخت بندر چمخاله به اعتباری در حدود 220 میلیارد تومان نیاز خواهد داشت.