ولی الله حیاتی در گفتگو با خبرنگار مانا با بیان اینکه لایروبی اروندرود بر اساس توافقنامه بین المللی الجزایر برعهده دو کشور ایران و عراق است افزود: دولت عراق موافق اجرای عملیات لایروبی اروندرود است ولی در اولویت کاری آن قرار ندارد.
وی گفت: لایروبی اروندرود به رونق هرچه بیشتر بنادر آبادان، خرمشهر و بصره کمک می کند و این سرآغازی برای بازگشت این بنادر به دوران طلایی پیش از شروع جنگ تحمیلی خواهد بود.
فرمانده ویژه خرمشهر با اشاره به اینکه هم اکنون تردد کشتی هایی با ظرفیت هفت تا هشت هزار تن در آبراه اروندرود وجود دارد، خواستار ورود دولت عراق به عملیات لایروبی اروندرود شد.
وی گفت: با لایروبی اروندرود عمق این آبراه استراتژیک به 9 متر خواهد رسید که عمق مناسبی برای تردد کشتی های اقیانوس پیما است.
حیاتی با بیان اینکه آبراه اروندرود از سال 1356 به این طرف، لایروبی نشده است گفت: در برخی نقاط این آبراه حجم زیادی رسوب تلنبار شده است که تردد کشتی ها را با مشکلات جدی روبرو کرده است.
حیاتی گفت: کمیته حقوقی لایروبی اروندرود تشکیل شده و وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز بدنبال فعال کردن این کمیته است.
وی به فراهم کردن امکانات لازم برای تردد زائران اربعین حسینی از مرز دریایی خرمشهر اشاره کرد و گفت: چندین کشتی مسافری ایرانی و عراقی برای جابجایی زائران بکار گرفته می شود.
معاون استاندار خوزستان و فرمانده ویژه خرمشهر در ادامه گفت: زائران اربعین حسینی از طریق پایانه دریایی خلیج فارس بندرخرمشهر رهسپار بندر بصره شده و از آنجا راهی عتبات عالیات می شوند.