به گزارش خبرنگار مانا دکتر مهرداد مظفری در جمع خبرنگاران گفت: در نشست تخصصی یک روزه اقتصاد مقاومتی، توسعه دریا محور و چالش های تامین مالی سه قرار داد تامین مالی منعقد خواهد شد.
وی در این باره افزود: اقتصاد دریامحور با ظرفیت بالقوه اقتصادی موجود باید از منظر سازندگان، متقاضیان و تعمیر کنندگان بررسی شود تا شناخت کافی در این حوزه بدست آید. به همین منظور موضوع تامین مالی و چالش های آن در سیمنار یکروزه "اقتصاد مقاومتی، توسعه دریا محور و چالش های تامین مالی" مدنظر قرارخواهد گرفت.
مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دریایی با اشاره به اهداف این سمینار خاطر نشان کرد: هدف از برگزاری این سمینار ایجاد یک گفتمان تازه در تامین منابع مالی حوزه دریایی است. در حال حاضر برای احیای این حوزه بطورمتوسط به یک الی دو میلیارد ریال منابع مالی نیاز است که برای تامین آن نمی توان تنها به ظرفیت های محدود دولت تکیه کرد.
مظفری در این باره ادامه داد: بنابراین به دنبال راه حلی برای حل معضل کمبود منابع مالی بعنوان اصلی ترین مشکلات عدم توسعه دریایی هستیم تا این مشکل را در حد توان مرتفع شود.
وی عدم سازماندهی سازمانها، ارگانها و نهادهای مرتبط را از دیگر معضلات این حوزه برشمرد و عنوان کرد: در این راستا سعی شده است بین بانک ها، نمایندگان قوه مقننه، قوه مجریه، متقاضیان و دیگر فعالین حوزه دریایی ارتباط سازنده ای ایجاد شود.
مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دریایی با اشاره به نشست تخصصی یکروزه "اقتصاد مقاومتی و توسعه دریا محور و چالش های تامین مالی" در جریزه کیش اظهار داشت: در این نشست چالش های تامین مالی مورد بررسی قرار می گیرد.
مظفری با اعلام انعقاد سه قرارداد در این نشست اذعان داشت: در این نشست تخصصی قراردادی به ارزش دوهزارو صد میلیارد ریال برای تامین مالی مورد نیاز حوزه صنایع دریایی با سه بانک صادرات، بانک توسعه تعاون و بانک رفاه منعقد می شود که جزئیات آن در روزهمایش اعلام خواهد شد.
همچنین مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دریایی در این باره ادامه داد: قرارداد دیگری با حضور دکتر حسن صالحی معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران برای رونق بخشیدن به بخش شیلات و نوسازی ناوگان در این بخش منعقد خواهد شد.
وی با بیان انعقاد قراردادی در راستای جذب سرمایه گذاری خارجی در این حوزه یاد آور شد: در راستای جذب سرمایه گذار خارجی قراردادی از سوی صندوق توسعه صنایع دریایی با شرکت ملی ماشین سازی چین منعقد خواهد شد که بر اساس آن بانک توسعه چین تا سقف 85 درصد هزینه ساخت شناوری که از سوی صندوق توسعه دریایی معرفی شده است، را تحت پوشش قرارمی دهد.
مظفری درباره جزئیات این قرارداد خاطر نشان کرد: طی این قرارداد شناورها در دو یارد نونگ بائو چین و یک یارد داخلی ساخته خواهند شد، ضمنا پیش از این صندوق توسعه صنایع دریایی قرارداد دیگری را با صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون منعقد کرده است که امیداست بتواند برای توسعه ظرفیت ها و توانمندیهای این بخش ما را یاری کند.
وی همچنین در این باره افزود: براساس این قرارداد، صندوق توسعه تعاون تا سقف هفتاد میلیارد ریال تسهیلات، به فعالان این حوزه با این شرط که صندوق توسعه دریایی تا سقف 50درصد ازهزینه کارمزد ضمانت نامه های فعالین حوزه دریایی را پرداخت می کند، اعطا خواهد کرد و همچنین بانک توسعه تعاون، تخفیفی را برای تعاونهای این حوزه نیز در نظر دارد.
مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دریایی گفت: در مجموعه با فعالیت های صورت گرفته چشم اندازه خوبی برای صنایع دریایی پیش بینی می شود و امید است بر اساس تاکیدات مقام معظم رهبری حوزه دریایی به یکی از اولویت های مسئولان برای توسعه کشور تبدیل شود.
شایان ذکر است سیمنار یک روزه "اقتصاد مقاومتی، توسعه دریا محور و چالش های تامین مالی" دوشنبه 26مهرماه جاری با حضور مدیران اجرایی، استادان دانشگاه، شرکای خارجی و فعالان این حوزه از سوی صندوق توسعه صنایع دریایی در جزیره کیش برگزارخواهد شد.