با راه اندازی یک سامانه در آبهای بوشهر
بویه و چراغ های دریایی به صورت لحظه ای پایش می شوند
معاون فنی ونگهداری اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهرگفت: 45 عدد بویه از طریق ارتباط رادیویی در باند فرکانسی VHF دریایی در سواحل و آب های استان بوشهر به صورت آنلاین کنترل می شوند.
به گزارش مانا مسعود قاسمیان با اشاره به راه اندازی سیستم مانیتورینگ AIS ( شناسایی اتوماتیک) بویه ها و چراغ های دریایی در آبهای استان بوشهر از سوی کارشناسان اداره کل بنادر و دریانوردی این استان گفت: به منظور ارتقاء ایمنی دریانوردی در آب های استان بوشهر و با رویکرد بهبود مدیریت کیفی، یکپارچه سازی و تجمیع اطلاعات فنی و محیطی بویه ها، چراغ های دریایی و همچنین امکان استخراج گزارش های مدیریتی مورد نیاز به منظور کنترل آمادگی تجهیزات و کاهش هزینه های بازرسی و تعمیرات پیشگیرانه، سیستم شناسایی اتوماتیک بویه ها و چراغ های دریایی در آب های استحفاظی استان بوشهر راه اندازی شد.
وی افزود: سیستم مانیتورینگ راه اندازی شده، مطابق با استانداردهای بین المللی (IEC ، ITU ، IALA و ... ) بوده که مشتمل بر 6 مرکز کنترل فرعی و یک مرکز کنترل اصلی مستقر در بنادر بوشهر، عسلویه، خارگ، گناوه، دیلم و دیر است.
وی با اشاره به راه اندازی سیستم مانیتورینگ خاطر نشان کرد: با استفاده از این سیستم 45 عدد بویه از طریق ارتباط رادیویی درباند فرکانسی VHF دریایی در سواحل و آب های استان بوشهر به صورت آنلاین مانیتور می شوند.
معاون فنی و نگهداری اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر در خصوص مزایای این طرح بیان کرد: ازمزایا و قابلیت های سیستم مانیتورینگ، می توان به مسیر یابی و تعیین موقعیت بویه ها در صورت آزاد شدن آنها در دریا، قابلیت ایجاد بویه مجازی و امکان ارسال و دریافت اطلاعات از فاصله حداقل 100 مایل دریایی اشاره کرد.
مسعود قاسمیان عنوان کرد: همچنین این سیستم از قابلیت ارسال اطلاعات هواشناسی با فرمت IMO در جهت اهداف عملیاتی اداره مهندسی سواحل و بنادر و ارسال اطلاعات بویه های موج نگار نیز برخوردار است.
قاسمیان گفت: از دیگر مزایا و قابلیت های این سیستم می توان به ارسال پیام حاوی اطلاعات نام بویه، شماره MMSI ، موقعیت و غیره برای کشتیها و مراکز کنترل، ارسال پیام حاوی اطلاعات وضعیت سولار، ولتاژ باطری، روشن/خاموش بودن چراغ دریایی و غیره برای مراکز کنترل، تیم نگهداری و مدیریت، ارسال پیام هشدار برای مراکز کنترل در صورت جابجایی بویه از محل تعیین شده، مشاهده سوابق مسیرهای حرکتی اهداف، تعیین مسافت و فاصله بین اهداف مختلف در دریا بر اساس مایل دریایی، متر، کیلومتر و فوت، تعیین محدوده آلارم برای هر بویه یا شناور در دریا، شناسایی شناور در صورت تصادم و آسیب رساندن به بویه ها، دریافت و مشاهده آلارم های بویه های مجهز به سیستم GSM ،گزارش گیری از سوابق وضعیت بویه ها، قابلیت ارسال وضعیت بویه ها از طریق ایمیل و SMS وتعیین میزان درصد آماده بکاری بویه ها در بازه های زمانی معین اشاره کرد.