به گزارش گروه بین الملل مانا لویدزلیست نوشت: شی جین پینگ با مقامات کشورهای ایران، عربستان سعودی و مصر دیدار داشت و علاوه بر موضوعات ژئو پلتیکی و امنیت منطقه موضوع نفت، سرمایه گذاری و گسترش تجارت دو جانبه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در خصوص ایران باید این کشور را یکی از بزرگترین شرکای چین دانست چراکه حتی در زمان تحریمها علیه ایران نیز آزادانه اقدام به واردات نفت ایران کرد.
با لغو تحریمها نیز شرایط مناسبی برای فعالیت در ایران و به خصوص حوزه نفت که هم اکنون در ایران تشنه سرمایه گذار خارجی است برای کشور چین فراهم شده است.
ایران چهارمین ذخایر بزرگ نفت و دومین ذخایر را دارا است و دو شرکت سینوپک و CNPC طبق قراردادهایی مسئولیت گسترش دو میدان گازی یادآوران و آزادگان را بر عهده داشتند و هم اکنون پس از لغو تحریمها علیه ایران و انجام این دو پروژه از سر گرفته می شود. فعالان اصلی نفت دنیا به دنبال پیشی گرفتن از رقبای خود برای عقد قرارداد با ایران هستند. ایران به دلیل دارا بودن جمعیت جوان و تحصیلکرده و افزایش قشر متوسط و همچنین توان خرید رو به افزایش موقعیت مناسبی برای سرمایه گذاری محسوب می شود.
ایران همچنین از اهداف رئیس جمهور چین برای تحقق پروژه راه ابریشم محسوب می شود که آسیا را به اروپا متصل خواهد کرد.
شی جین پینگ اظهار داشت: ایران از موقعیت جغرافیایی منحصر به فردی بهره می برد و چین تمایل خود را برای تسهیل انجام پروژه راه ابریشم و سرمایه گذاری های لازم ابراز می کند.
وی در ادامه گفت: میزان مبادلات تجاری میان دوکشور از دهها میلیون دلار در دهه 1970 به 51.8 میلیارد دلار در سال 2014 رسید وکشور ایران در طی شش سال گذشته بزرگترین شریک تجاری چین محسوب می شود.
در ادامه این گزارش آمده است: در عرصه دریایی نیز ایران و عربستان سعودی از ناوگان بزرگی برخوردار هستند. شرکت کشتیرانی بحری عربستان و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران(IRISL)هر دو برنامه هایی را برای گسترش ناوگان خود دارند به طوری که این شرکت از افزایش 579 هزار TEU کشتی کانتینربر، دومیلیون DWT فله بر و 1.6 DWT کشتی تانکر تا سال 2020 خبر داد و این طبیعی است که کشتی سازان چینی به دنبال برنده شدن برخی از این سفارشات باشند.