مسئول بخش بیولوژی و ارزیابی ذخایر پژوهشکده میگوی کشور در گفتوگو با خبرنگار مانا در بوشهر با اشاره به آغاز طرح ملی برآورد میزان توده زنده کفزیان خلیج فارس در بوشهر اظهار داشت: طرح ملی برآورد میزان توده زنده کفزیان خلیج فارس به روش مساحت جاروب شده در استان بوشهر آغاز شده است.
محمدجواد شعبانی با بیان اینکه این طرح در دو ماه اجراء میشود تصریح کرد: طرح مذکور با عنوان برآورد میزان توده زنده کفزیان خلیج فارس و دریای عمان هر سال در استانهای جنوبی کشور اجرا میشود و حدود دو ماه طول میکشد.
مسئول بخش بیولوژی و ارزیابی ذخایر پژوهشکده میگوی کشوربا اشاره به اینکه اجرای برآورد میزان توده زنده کفزیان ازکشتی فردوس استفاده شده گفت: این طرح از بندر گواتر در سیستان و بلوچستان آغاز شده که پس از گذشتن از این استان وهرمزگان، به بوشهر رسیده است.
شعبانی بااشاره به اینکه این طرح در عمق 10 تا 50 متر خلیج فارس انجام میشود بیان کرد: طرح ملی برآورد میزان توده زنده کفزیان در استان بوشهر در حدفاصل نایبند کنگان تا آبهای گناوه برای برآورد میزان ذخایر آبزیان کفزی در اعماق 10 تا 50 متر اجراء میشود.
وی با بیان اینکه طرح یاد شده در 45 ایستگاه دریایی اجرا میشود، افزود: تعیین میزان تراکم و مدیریت بهتر ذخایر آبزیان از مهمترین اهداف اجرای طرح ملی برآورد میزان توده زنده کفزیان خلیج فارس و دریای عمان است.
مسئول بخش بیولوژی و ارزیابی ذخایر پژوهشکده میگوی کشوربا بیان اینکه پنج کارشناس در این طرح مشارکت دارند بیان کرد: نتیجه طرح ملی برآورد میزان توده زنده کفزیان خلیج فارس به غیر از این که میزان ذخایر را مشخص میکند میتواند پیشنهادهایی در زمینه صید به شیلات ارائه دهد.
وی تاکید کرد: سالانه ازبیش از 50 هزار تن آبزی صید شده در استان بوشهر نیمی از آن آبزیان کف زی هستند.