۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۴
رئیس کل دادگستری هرمزگان تشریح کرد:

ماجرای ساخت هتل 5 ستاره در بستر مرجانی دریا/ اشغال 60 هزار متر مربع از حریم دریا در کیش

رئیس کل دادگستری و رئیس شورای حفاظت از اراضی ملی و منابع طبیعی استان هرمزگان از اجرای حکم توقف ساخت هتل پنج ستاره با نام ترنج در بستر مرجانی جزیره کیش خبر داد.
نویسنده: سید مهدی موسوی
کد خبر: ۵۸۲۸۱
ماجرای ساخت هتل 5 ستاره در بستر مرجانی دریا/ اشغال 60 هزار متر مربع از حریم دریا در کیشبه گزارش مانا از بندرعباس، حجت‌الاسلام و المسلمین اکبری در این ارتباط اظهار کرد: ساخت هتل ترنج جزیره کیش، در دستور کار شورای حفاظت از اراضی ملی و منابع طبیعی استان هرمزگان قرار دارد.
وی با اعلام این مطلب که ساخت و ساز در حریم و بستر دریا و عدم رعایت حریم 60 متری در پروژه هتل پنج ستاره ترنج کیش مشهود است، افزود: بر اساس گزارشات واصله، این هتل پنج ستاره در حریم و بستر دریا در جزیره کیش و منطقه موسوم به کشتی یونانی در دست احداث است.
اکبری ادامه داد: این پروژه متشکل از دو هتل پنج ستاره که یکی در حریم ساحل قرار گرفته و احداث آن منجر به مسدود کردن ساحل دریا می شود و دیگری مجموعه‌ای متشکل از 130 واحد ویلایی 40 تا 65 متری است که این مجموعه ویلاها در بستر مرجانی جزیره کیش در دست احداث هستند.
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان با اشاره به برخی از پیامدهای زیست محیطی ساخت این پروژه، گفت: در نتیجه ساخت این هتل‌ها، مساحتی بیش از 60 هزار متر مربع از حریم و بستر دریا اشغال شده است.
رئیس شورای حفاظت از اراضی ملی و منابع طبیعی استان هرمزگان با اعلام این مطلب که مجریان و پیمانکاران این طرح در سال 1389 طرح خویش را به سازمان منطقه آزاد کیش ارائه دادند، افزود: پیمانکار این پروژه، پس از پنج سال و در سال جاری و زمان مدیریت جدید موفق به اخذ مجوز جهت بهره‌برداری شده است.
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان با اعلام این مطلب که توجیح منطقه آزاد کیش و پیمانکاران هتل پنج ستاره ترنج کیش به منظور احداث و بهره‌برداری از آن، موقتی بودن این هتل است، خاطرنشان کرد: حجم تأسیسات احداث شده در منطقه به هیچ وجه نشانگر موقتی بودن این مجتمع نیست.
حجت‌الاسلام اکبری بیان کرد: مسئولین محیط زیست منطقه آزاد کیش با این بهانه که به منظور احداث مجموعه 130 ویلایی هتل ترنج در دریا هیچ عملیات خاک‌ریزی در بستر دریا صورت نگرفته و این ساختمان‌ها با شمع‌های فلزی متصل شده در بستر دریا و اسکله‌های ایجاد شده، ثابت شده اند و هتل ترنج را سازگار با محیط زیست معرفی می‌کنند، مجوزها را صادر کرده‌اند.
وی تاکید کرد: این در حالی است که در قانون اراضی مستحدث و ساحلی مصوب 1354 صراحت قانون بر عدم ساخت و ساز در حریم و به طریق اولی بستر دریا است و شکل ساخت و ساز و خاکریزی یا عدم آن، در این ممنوعیت تأثیری ندارد.
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان گفت: به نظر کارشناسان محیط زیست، تابش نور خورشید بر بستر مرجانی، ضامن حیات این موجودات آبزی و زنده می‌باشد و ایجاد هر سازه‌ای که مانع از تابش نور خورشید شود، منجر به نابودی مرجان‌ها و موجودات زنده خواهد شد و با احداث ساختمان‌های مسکونی در بستر دریا معضل فاضلاب و آلودگی‌های انسانی نیز به آن افزوده خواهد شد که بر تصرف بستر و حریم دریا افزوده می‌شود.
رئیس دستگاه قضایی استان هرمزگان با اعلام این مطلب که ایجاد این پروژه بدون اخذ نظر سازمان محیط زیست استان صورت گرفته است، اعلام کرد: انجام تحقیقات پیرامون این موضوع در دستور کار شورای حفاظت از اراضی ملی و منابع طبیعی استان بوده و کارگروهی به ریاست رئیس دادگستری حوزه قضایی کیش، مسئول بررسی این موضوع است.
ارسال نظرات
آخرین اخبار