۲۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۲

تکمیل زنجیره تامین محصولات دریایی عامل افزایش اشتغال

دبیر کارگروه توسعه بازار ستاد توسعه دریایی و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: حمایت از تکمیل زنجیره تامین محصولات دریایی کشور مهمترین عامل در افزایش تولید داخلی و اشتغالزایی، افزایش سهم محصولات داخلی در بازار داخلی و بعضا بین‌المللی است که باید به آن پرداخت.
نویسنده: نرگس احسان دار
کد خبر: ۵۵۷۴۸
تکمیل زنجیره تامین محصولات دریایی عامل افزایش اشتغال
به گزارش مانا امین حاجی محمدی دبیر کارگروه توسعه بازار ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی با اشاره به اهمیت حمایت از طرح های فناورانه در تولید و توسعه کالا گفت: نظر به مرزهای ساحلی پهناور کشور عزیزمان، بازار بزرگی برای محصولات دریایی در داخل کشور محیا شده است اما متاسفانه به دلیل مغفول ماندن بحث دریا و نبود زنجیره های اتصال محصولات به صنعت دریایی کشور، بازار مذکور در اختیار تولیدات خارجی است.
حمایت از تکمیل زنجیره تامین محصولات دریایی کشور
حاجی محمدی با اشاره به دیگر فعالیت های انجام شده از سوی ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی گفت: از جمله فعالیت های دیگر کارگروه توسعه بازار، تدوین کتاب اطلس تجهیزات دریایی کشور است. کتاب مذکور شامل اطلاعات تجهیزات دریایی تولید داخل به همراه اطلاعات شرکت سازنده خواهد بود که کمک بزرگی به تکمیل زنجیره تامین تجهیزات و انعکاس توانمندی داخلی است. این کتاب در آینده ای نزدیک منتشر خواهد شد.
این فعال حوزه دریایی در ادامه افزود: از فعالیت های جاری دیگر این کارگروه می توان به تهیه و انتشاراطلس کشتی سازی های کشور در راستای انعکاس توانمندی داخلی در صنعت ساخت شناور و همچنین انعقاد تفاهم نامه های همکاری با ارگان های دریایی در خصوص حمایت از طرح های فناورانه دریایی نام برد.
وی با تاکید بر اهمیت کارگروه توسعه بازار در ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی اظهار کرد: کارگاه توسعه بازار یکی از کارگروه‌های حائز اهمیت ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان دریایی است، از این رو حمایت از طریق توسعه محصولات و شرکت‌های دانش‌بنیان دریایی، طرح‌های فناورانه، حمایت و تسهیل‌گری در تولید و توسعه کالاها و تجهیزات فناورانه دریایی، تسهیل‌گری و حمایت از صادرات محصولات دریایی داخلی و به طور کلی اعم فعالیت‌هایی که منجر به افزایش سهم بازار محصولات دریایی تولید داخل و فراهم‌آوردن زیر‌ساخت های مربوطه می شود از اهداف و محورهای کاری این کارگروه است.
حمایت از توسعه محصولات و کالاهای دانش بنیان دریایی
حاجی محمدی با تاکید بر توسعه محصولات و کالاهای دانش بنیان دریایی اظهار کرد: در راستای توسعه محصولات و کالاهای دانش بنیان ابزارهای حمایتی متفاوتی جهت ترغیب شرکت ها به فعالیت های دانش بنیان همچون، اعطای تسهیلات با بهره مناسب، معافیت های مالیاتی، معافیت های مرتبط با خدمت سربازی، مشاوره و حمایت در راستای صادرات محصولات، اعطای لیزینگ برای خرید محصولات و کالاهای دانش بنیان و .... وجود دارد که از ابزارهای حمایتی برنامه ریزی شده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای شرکت های دانش بنیان دریایی است.
وی در این خصوص افزود: با همکاری ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی اخیرا کارگزار متخصص دریایی جهت ارزیابی شرکت های دانش بنیان دریایی و مرکز شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، آغاز به کار کرده است و ارزیابی این شرکت ها به صورت کاملاً تخصصی و حرفه ای در کمترین زمان ممکن انجام خواهد شد.
دبیر کارگروه توسعه بازار با اشاره به فعالیت های انجام شده در راستای توسعه بازار محصولات دانش بنیان دریایی بیان کرد: در خصوص نیل به اهداف مذکور ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی اقدام به برگزاری جلسات معارفه شرکت های دانش بنیان دریایی با ارگان های دریایی کرده است و اولین جلسه از این سلسله جلسات با نمایندگان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد. شرکت های دانش بنیان دریایی در این جلسات، شرکت خود را معرفی کرده اند و از طرفی فعالیت ها، سوابق و زمینه های کاری و همچنین توانمندی های خود را ارائه خواهند کرد.
علم و فناوری، کلید اصلی پیشرفت در کشور
حاجی محمدی طرح هایی که توجیه اقتصادی دارند را مورد تایید خواند و افزود: علم و فناوری کلید اصلی پیشرفت کشور است بنا به اهمیت موضوع، ستاد از طرح‌های فناورانه دریایی حمایت می کند. به دلیل محدودیت منابع مالی طرح هایی مورد حمایت قرار خواهند گرفت که توجیه اقتصادی داشته و بازار هدف مشخصی برای آن وجود داشته باشد.
وی در این خصوص ادامه داد: اخیراً کمیته ارزیابی و نظارت بر طرح های فناورانه دریایی متشکل از متخصصین صنعتی و دانشگاهی دریایی تشکیل شده است و طرح های وارده پس از ارزیابی و موافقت کمیته، تائید و حمایت خواهند شد. آیین نامه این کمیته نیز به زودی نهایی شده و منتشر خواهد شد.
افزایش سهم محصولات داخلی در سبد بازار خارجی 
دبیر کارگروه توسعه بازار یکی از اهداف بلند مدت جهت توسعه صنایع داخلی و افزایش درآمدهای ارزی غیر نفتی را  صادرات کالاها و محصولات تولیدی داخلی دانست و افزود: برای دستیابی به این مهم، حجم و کیفیت تولید تجهیزات داخلی باید به حد مطلوبی رسیده تا هم بتواند نیاز داخلی را رفع کرده و هم قابلیت رقابت با نمونه مشابه خارجی را داشته باشد. لذا محور دیگری از فعالیت های کارگروه توسعه بازار، افزایش سهم محصولات داخلی در سبد بازار خارجی است.
وی همچنین با اشاره به برگزاری نمایشگاه های بین المللی با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی با برگزاری نمایشگاه های بین المللی و حمایت از حضور تولید کنندگان دریایی در این نمایشگاه ها، سه هدف امکان ارائه و معرفی محصولات تولیدی داخلی در نمایشگاه های بین المللی، و حمایت از انعقاد تفاهم نامه های همکاری های بین المللی جهت انتقال فناوری های مورد نیاز و افزایش کیفیت محصولات تولیدی داخلی با جوینت شدن شرکت های خارجی را دنبال می کند. 
حاجی محمدی به برگزاری پاویون صنایع دریایی ایران در نمایشگاه صنایع دریایی و دریانوردی روسیه (NEVA 2015) با همکاری واحد بین الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مرکز همکاریهای فناوری و نوآوری اشاره کرد و افزود: نمایشگاه مذکور در تاریخ 31 شهریور تا سوم مهرماه سال جاری در سن پترزبورگ روسیه برگزار خواهد شد. 
این فعال حوزه دریایی در پایان نمایشگاه مذکور را بستر مناسبی جهت حضور شرکت های داخلی و ارائه محصولات و خدمات خود در بازار بین المللی خواند و گفت: از طرفی این نمایشگاه محل مناسبی جهت امضای تفاهم نامه های انتقال فناوری های دریایی است. بدین وسیله از تمامی شرکت ها و ارگان های دریایی دعوت می شود جهت استفاده هرچه بهتر از بستر فراهم شده، در نمایشگاه مذکور حضور یابند.
ارسال نظرات
آخرین اخبار