به گزارش مانا، محمدجواد عطرچیان گفت: از مجموع کالاهای ترانزیت شده، دومیلیون و 206 هزار تن مواد نفتی و دو میلیون و 144هزار تن مواد غیرنفتی است.
وی افزود: عمدهترین بخش مواد غیرنفتی شامل مواد سوختی، انواع ترکیبات شیمیایی، انواع پنبه، لوازم خانگی و مواد غذایی بوده است.
عطر چیان گفت: این میزان کالا با توسعه و بهبود زیرساخت های حمل و نقل و تقویت کریدورهای ترانزیتی از مسیر جمهوری اسلامی ایران، هماهنگی با سازمان های ذیربط و برنامهریزی و فعال کردن مناسبات ترانزیتی و حمل و نقلی با کشورهای منطقه، همچنین تعامل و همکاری بخش خصوصی فعال در حوزه حمل و نقل بینالمللی ترانزیت شده است.
مدیرکل دفتر ترانزیت و پایانه های مرزی افزود: مرز پرویز خان در استان کرمانشاه با یک میلیون و 152 هزار تن فعالترین مرز در زمینه ترانزیت ورود کالا به شمار میرود و مرزهای بندر عباس با21.9درصد، باشماق با16.3 درصد و بازرگان با 10 درصد در ردههای بعدی قرار دارد.
وی گفت: در زمینه ترانزیت خروج کالا از کشور، بندر امام با یک میلیون و 679 هزار تن معادل 6 .38درصد در رده نخست و پس از آن مرزهای بندرعباس با 8 . 10 درصد، بازرگان با 5 . 6 درصد، لطفآباد با 6 . 6 درصد و سرخس با 6. 5 درصد در ردههای بعدی قرار دارد.
عطرچیان بیشترین تردد کامیونهای حامل بار ترانزیتی را از مبدأ عراق به مقصد امارات اعلام کرد و افزود: از 195 هزار دستگاه - سفر کامیونهای حمل کننده کالاهای ترانزیتی، 123 هزار دستگاه معادل 63 درصد کامیون ایرانی است.