حمید رضا محسن پور، مدیر ژئوپارک سازمان منطقه آزاد قشم به خبرنگار مانا غار نمکدان جزیره قشم را یکی از مهمترین سایت های ژئوپارک قشم و از جمله مهمترین میراث های زمین شناسی حوزه خلیج فارس عنوان کرد.
وی با بیان اینکه این غار به عنوان طولانی ترین غار نمکی دنیا شناخته شده است، تاکید کرد: غار نمکدان قشم قابلیت ثبت در فهرست میراث طبیعی جهان را داراست که امیدواریم با تلاش و همراهی دستگاههای مرتبط بتوانیم شاهد تحقق این مهم در قشم باشیم.
ساماندهی مسیر گردشگری غار نمکدان
محسن پور خاطرنشان کرد: ساماندهی راه دسترسی به این اثر ارزشمند ژئوپارک قشم به زودی آغاز خواهد شد.
مدیر ژئوپارک قشم با اشاره به ایجاد زیرساختهای اولیه در این سایت ژئوپارک قشم گفت: عملیات برق رسانی تا محوطه مجاز اطراف غارهای نمکی به زودی به اتمام خواهد رسید.
وی یادآور شد: همچنین طراحی مسیر دسترسی مناسب برای ورود بازدیدکنندگان به غار نمکی ژئوپارک قشم در دست اقدام است.
محسن پور تاکید کرد: مطالعات امکان سنجی و طراحی کریدور های بازدید به زودی انجام و سپس مراحل اجرایی آغاز می شود.
ایجاد امکانات برای بازدیدکنندگان تخصصی
وی اغان داشت: در راستای ساماندهی مسیر بازدید کنندگان از ژئوپارک قشم برای بازدید کنندگان تخصصی نیز تمهیدات لازم پیش بینی می شود.
مدیر ژئوپارک سازمان منطقه آزاد قشم، از علاقمندی غارنوردان و زمین شناسان متخصص برای بازدید از غار نمکی ژئوپارک قشم سال خبر داد.
این مقام مسئول در سازمان منطقه آزاد قشم تاکید کرد: در این راستا قصد داریم با توجه به حساسیت و شرایط ویژه غار های نمکی نحوه خدمات دهی در این سایت هم برای مخاطبان حرفه ای و هم بازدیدکنندگان عادی با رعایت نکات ایمنی برنامه ریزی کنیم.
وی یادآور شد: استقرار راهنمایان تخصصی برای غارنورداران و زمین شناسان نیز از دیگر برنامه های در دست اقدام در ژئوسایت گنبد و غارهای نمکدان قشم است.
آموزش بلدهای محلی برای راهنمایی گردشگران
مدیر ژئوپارک قشم اذعان داشت: به این منظور نیروهای علاقه مند بومی را با کمک هیات غارنوردی قشم و نیز متخصصین غارنورد استان و کشور آموزش خواهیم داد .
به گفته وی، کلاس های آموزشی بلد محلی غار نوردی در سال جاری با حضور اساتید مجرب برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به تاکیدات و توجه ویژه جناب مهندس مومنی مدیر عامل منطقه ازاد در تامین زیرساختها و آماده سازی سایت های ژئوپارک ، گفت: پیش بینی می شود تا با انجام اقدامات ذکر شده تا پایان سال جاری شاهد اضافه شدن چند ژئوسایت دیگر از جمله غارهای نمکدان به فهرست سایت های قابل بازدید و استاندارد ژئوپارک قشم باشیم.
غار نمکدان غار نمکدان در فاصله ۹۰ کیلومتری شهر قشم در ساحل جنب غربی این جزیره و در بطن گنبد نمکی قشم به ارتفاع 237 متر از سطح دریا قرار گرفته است.
غارهای نمکی عموما در گنبدهای نمکی به وجود میآیند. اگر گنبدهای نمکی در مناطق خشک و نیمه خشک از نظر اقلیمی مانند جنوب ایران واقع شوند، به علت بارش کم پدیدار شدن آنها در سطح زمین دوام بیشتری داشته و در آنها احتمال به وجود آمدن غارهای نمکی بیشتر میباشد. در مناطق پرباران گنبدهای نمکی به علت انحلال زیاد سنگ نمک از بین رفته و فرصت ایجاد غار در آنها بسیار کم است و یا از وسعت و طول زیادی برخوردار نمی باشند.
نظیر غار نمکدان جزیره قشم در کمتر نقطهای از ایران دیده شده است و تحقیقاتی که اخیرا بر روی فضای داخلی نمکدان انجام شده است، حاکی از قابلیت ویژه آن است. باقی ماندن و تنفس در داخل غار نمکدان قشم می تواند به بهبود بیماران مبتلا به آسم و ناراحتیهای تنفسی کمک کند.