۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۳

برگزاری کنوانسیون حفاظت از محیط زیست خزر به میزبانی ایران

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: نشست "کاپ ۷" در چارچوب کنوانسیون تهران به عنوان مهمترین چارچوب حقوقی زیست محیطی دریای خزر با حضور وزرای محیط زیست و متخصصان کشور‌های ساحلی خزر، شهریور ماه امسال به میزبانی ایران برگزار می‌شود.
کد خبر: ۱۰۳۲۶۸

 

برگزاری کنوانسیون حفاظت از محیط زیست خزر به میزبانی ایران

 

احمد رضا لاهیجان زاده در گفت‌و‌گو با خبرنگار مانا اظهار داشت: نشست "کاپ ۷" در چارچوب کنوانسیون تهران به عنوان مهمترین چارچوب حقوقی زیست محیطی دریای خزر با حضور وزرای محیط زیست و متخصصان کشور‌های ساحلی خزر، شهریور ماه امسال به میزبانی ایران برگزار می‌شود.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست، یادآور شد: کاپ ۷ در واقع هفتمین اجلاس کشور‌های عضو کنوانسیون حفاظت از محیط زیست دریای خزر (کنوانسیون تهران) است.

وی با اشاره به اینکه این کنوانسیون به ترتیب حروف الفبا به طور چرخشی در ۵ کشور حاشیه دریای خزر برگزار می‌شود، اظهار داشت: برنامه‌ریزی‌های ما در این خصوص انجام شده و اگر کشور‌های همسایه در مورد زمان برنامه همکاری لازم را داشته باشند، احتمالاً در شهریور ماه ۱۴۰۴ بتوانیم این اجلاس را برگزار کنیم.

این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران تاکید کرد: جلسات تهیه اسناد پیش‌جلسه به صورت ویدئوکنفرانسی و در آینده نزدیک در کشور ایران یا در ژنو برگزار می‌شود و اسناد مربوط به آن کنوانسیون نیز آماده خواهد شد.

به گفته لاهیجان زاده، موضوع پسروی آب به عنوان یکی از مهمترین معضلات زیست محیطی دریای خزر در کاپ ۷ مطرح خواهد شد؛  لذا امیدواریم در قالب کنوانسیون تهران که با حضور وزرای محیط زیست کشور‌های عضو برگزار می‌شود، تصمیمات لازم برای مقابله با این بحران اتخاذ شود.

کشور‌های ایران، آذربایجان، ترکمنستان، قزاقستان و روسیه با حمایت مالی برخی سازمان‌های بین‌المللی به طور خاص سازمان ملل، برای حفاظت از دریا شروع به همکاری با یکدیگر کردند. این اتفاق باعث شد تا در سال ۱۳۷۷ برای جلوگیری از تخریب بیشتر محیط زیست خزر، مجموعه فعالیت‌هایی انجام شد و در نهایت برنامه محیط زیست دریای خزر یا (caspian enviroment program) CEP شکل گرفت. برنامه محیط زیست دریای خزر مجموعه اقداماتی برای ارتقا کیفی محیط زیست خزر بود که باید توسط خود کشور‌ها انجام شود. CEP باعث شد تا این کشور‌ها تشویق شوند یک چارچوب حقوقی تنظیم کنند. در نتیجه کنوانسیون حفاظت از محیط زیست دریایی دریای خزر شکل گرفت. این کنوانسیون در آبان ماه سال ۱۳۸۲ در تهران به امضا رسید و به همین خاطر به اسم کنوانسیون تهران معروف شد. بر اساس مفاد کنوانسیون، روز بعد از اینکه آخرین کشور کنوانسیون را در مجلس خود به تصویب رساند، لازم الاجرا می‌شود. این اتفاق در ۲۱ مرداد ماه ۱۳۸۵ رخ داد و پس از آن کنوانسیون تهران لازم الاجرا شد.

 

 

 

 

ارسال نظرات
آخرین اخبار