به گزارش گروه بینالملل مانا به نقل سایت مارین لینک؛ در شیوههای جدید طراحی شده با بهکارگیری فنّاوری هوش مصنوعی و محاسبات پسا کوانتومی به صورت رمزگذاری، امنیت سایبری در برابر حملات بدافزاری و باج افزاری به منظور حفاظت از سیستمها به گونهای ایجاد میشود تا هیچ فرد و عاملی نتواند حتی با استفاده از هوش مصنوعی وارد مراحل رمزگذاری شود.
براساس این گزارش اندرو ویلیامز، عضو هیئت مدیره شرکت امنیت سایبری SENTRIQS در این زمینه میگوید: شکستن طرحهای رمزگذاری شده عملاً غیرممکن است. بدین ترتیب رمزگذاری پسا کوانتومی ممکن است بتواند با ارتقای سیتسمها در آینده حملات سایبری را ریشهکن کند، زیرا برای این کار از دوعامل اصلی فنّاوری هوش مصنوعی و روشهای پسا کوانتومی استفاده میشود که نفوذ بر چنین سیستمهایی حتی با بهکارگیری از هوش مصنوعی توسط مجرمان سایبری نیز ممکن نخواهد شد.
ویلیامز میگوید: حملات سایبری از اوایل سال ۲۰۱۵ میلادی در بخش حملونقل شروع شد و سال به سال افزایش یافتهاند. از دلایل چنین حملاتی این واقعیت است که صنعت دریایی از سیستمها و پروتکلهای قدیمی مقابله استفاده میکنند و آنها را روی کشتیهایی مستقر میکنند که معمولاً چرخه عمر ۲۰ تا ۳۰ ساله دارند و بهروزرسانیهای مهم فنّاوری آنها به ندرت انجام میشود.
اما امنیت سیستمهایی که از Rivest-Shamir-Adleman (RSA) و رمزنگاری منحنی بیضوی (ECC) استفاده میکنند بر این اصل استوار است که با استفاده از روش پسا کوانتومی و الگوریتمهای مختلف، روشهای رمزگذاری را امروزه عملاً غیرقابل شکستن میکند. به همین دلیل است که این طرحهای رمزگذاری از ۴۰ سال پیش تاکنون بیسابقه بوده است.
به گفتۀ وی فاکتورگیری برای اعداد بزرگ با استفاده از رایانههای کوانتومی و الگوریتمهای کوانتومی میتواند به طور قابل توجهی سریعتر از سیستمهای کلاسیک باشد. در حالیکه سیستمهای کلاسیک مسائل ریاضی را به صورت متوالی حل میکنند، رایانههای کوانتومی توانایی حل همزمان مسائل ریاضی را دارند و این امر آنها را برای برخی از مسائل ریاضی مانند مسائلی که برای حل رمزگذاری کلید استفاده میشوند، بسیار مناسب میکند.
هوش مصنوعی در حال سرعت بخشیدن به پیشرفت است. تهدیدات مبتنی بر هوش مصنوعی اکنون شناسایی، استخراج (گرفتن دادهها) و تحلیل رمزنگاری را خودکار میکنند و به دشمنان این امکان را میدهند که آسیبپذیریهای رمزگذاری را سریعتر از همیشه شناسایی و بهرهبرداری کنند.
بدین ترتیب تنها راه حل رمزنگاری پساکوانتومی است. فورچون مدیرعامل شرکت SENTRIQS میگوید: رمزنگاری پساکوانتومی به الگوریتمهای رمزنگاری اشاره دارد که برای ایمن بودن در برابر قابلیتهای محاسباتی رایانههای کوانتومی طراحی شدهاند. این تکنیکهای مقاوم در برابر کوانتومی شامل رویکردهای الگوریتمی متنوعی از جمله انواعی مانند تکنیکهای مبتنی بر شبکه، مبتنی بر کد هستند. اساساً، آنها تلاش برای رمزگشایی دادههای رمزگذاری شده را برای رایانههای کوانتومی بسیار دشوار میکنند.
رمزنگاری پساکوانتومی از اطلاعات و مکالمات در برابر حملهای که توسط محاسبات کوانتومی هدایت میشود، محافظت میکند و همچنین از حملات کوتاهمدت که از هوش مصنوعی و سایر تکنیکهای محاسبات انبوه استفاده میکنند، محافظت میکند.
ویلیامز میگوید: هوش مصنوعی در حال حاضر زمان سرقت دادهها تا بهرهبرداری را کاهش میدهد و این بدان معناست که اکنون باید به دنبال محافظت آیندهنگر برای دادهها باشیم. رمزنگاری پساکوانتومی این فرصت را فراهم میکند.