به گزارش مانا، در این نشست، رضا مسرور، دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ضمن تقدیر از عملکرد مثبت منطقه آزاد چابهار در دوره جدید مدیریتی، گفت: موقعیت ژئوپلیتیکی چابهار این منطقه را به نقطهای کلیدی برای بهرهبرداری از ظرفیتهای ریلی و توسعه خدمات لجستیکی کشور تبدیل کرده است.
مسرور همچنین عملکرد منطقه آزاد چابهار را در دو حوزه «توسعه زیرساختها» و «مسئولیتهای اجتماعی» مثبت ارزیابی کرد و خواستار تسریع در تحقق اهداف راهبردی این منطقه بهویژه در زمینه سرمایهگذاری در انرژیهای نو و توسعه خدمات لجستیکی شد.
وی با تأکید بر ضرورت بهروزرسانی صورتهای مالی و فراهمسازی بستر انتشار اوراق مالی جهت تأمین منابع مورد نیاز پروژههای در حال اجرا، افزود: نگاه حاکم به چابهار نگاهی ویژه است و با توجه به ظرفیتها و موقعیت منحصربهفرد این منطقه، انتظار میرود شاهد جهشی محسوس در روند اقدامات توسعهای باشیم.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی همچنین از آمادگی کامل دبیرخانه شورایعالی برای رفع موانع اجرایی و تسهیل در مسیر تحقق برنامههای مصوب منطقه خبر داد.
مسرور در ادامه، توسعه متوازن را یکی دیگر از موضوعات مهم چابهار دانست و گفت: هرگونه توسعه در حوزه مسکن، باید همراه با تأمین زیرساختهای ضروری مانند برق و آب باشد. معاونت عمرانی باید در طراحی پروژهها نگاه متوازن را لحاظ کند.
وی خواستار اولویتبندی پروژههای سرمایهگذاری در منطقه آزاد چابهار شد و اظهار داشت: با توجه به محدودیت منابع، باید پروژههایی در اولویت قرار گیرند که درآمد ارزی یا ریالی پایداری ایجاد کنند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به اهمیت فعالسازی کریدورهای بینالمللی در منطقه اشاره کرد و گفت: کریدور شمال-جنوب، چابهار به مازندران و انزلی و اتصال به سنپترزبورگ از مسیر بمبئی، باید به طور جدی در دستور کار قرار گیرد. این کار نیازمند اراده، پیگیری و هماهنگی بینمنطقهای است.
مسرور، از دستاندرکاران منطقه خواست ظرف سه ماه آینده یک محموله تجاری از مسیر پیشنهادی به مقصد نهایی ارسال کنند و گزارش کاملی از هزینه و درآمد آن ارائه دهند.
وی با بیان اینکه چابهار از زمان تأسیس تا کنون توسعه متناسبی به میزان سن خود نداشته است، ابراز امیدواری کرد که با همکاری و همدلی موجود، در آینده نزدیک شاهد رشد چشمگیر این منطقه خواهیم بود.
راهاندازی خطوط کشتیرانی و پروازی به کشورهای همسایه
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار نیز در این نشست، راهاندازی خط کشتیرانی و توسعه خطوط پروازی به کشورهای همسایه را به عنوان یکی از اقدامات برجسته و تحولآفرین منطقه برشمرد.
محمدسعید اربابی افزود: این اقدامات با هدف تقویت پیوندهای تجاری، ترانزیتی و گردشگری منطقه صورت گرفته و نقش مهمی در تسهیل ارتباط با کشورهای همجوار ایفا میکنند. تحقق این وعدهها، پاسخ به مطالبات تجار، فعالان اقتصادی و مردم منطقه بوده و با ایجاد زیرساختهای حملونقل دریایی و هوایی، دسترسی سریعتر و آسانتری را برای فعالان اقتصادی فراهم کرده است،
اربابی با تشریح برنامههای راهبردی سالجاری منطقه آزاد چابهار اظهار داشت: این برنامهها با محوریت منویات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) و در چارچوب اهداف کلان مناطق آزاد کشور، در چند محور اساسی تدوین شدهاند که شامل توسعه زیرساختها، بهبود فضای کسبوکار، ارتقای مسئولیتهای اجتماعی، بازنگری در منابع درآمدی و بهرهوری، و همچنین توسعه صادرات، صادرات مجدد و ترانزیت هستند.
وی با اشاره به برخی طرحهای کلیدی منطقه، از اجرای پروژههای احداث نیروگاه برق و آبشیرینکن، تکمیل زیرساختها، و تدوین و اجرای طرح جامع انرژیهای تجدیدپذیر بهعنوان بخشی از راهبرد توسعه انرژیهای نو یاد کرد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار افزود: برای هر یک از این راهبردها، پروژههای مشخصی تعریف شده که با حمایت و همراهی دبیرخانه شورایعالی، روند اجرای آنها با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد.
اربابی در پایان با اشاره به بخشی از اقدامات انجامشده در چهار ماه اخیر، به مواردی همچون اخذ سند مالکیت برای پنج هزار هکتار از اراضی ریمدان، راهاندازی خطوط پروازی به کشورهای همسایه، توسعه مسیرهای ترانزیتی و کشتیرانی، اصلاح ساختار قیمتگذاری و نقدینگی، و صدور مجوز فعالیت اقتصادی برای کسبه جهت بهرهمندی از مزایای منطقه آزاد اشاره کرد.
گفتنی است این نشستها به صورت هفتگی و با حضور دبیر و معاونین دبیرخانه شورایعالی، مدیرانعامل، معاونین و مدیران سازمان های مناطق آزاد کشور با هدف ارائه گزارش عملکرد برگزار میشود.