۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۶

علنی شدن لیست ۵۰۰۰ کانتینر آسیب دیده بندر شهید رجایی

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی بندرعباس، در تشریح آخرین جزئیات انفجار روز شنبه بندر شهید رجایی، از مصدومیت قریب به ۱٬۹۰۰ تن، جان‌باختن بیش از ۵۰ نفر و خسارت به بیش از ۵۰۰۰ کانتینر و زیرساخت‌های بندری خبر داد.
کد خبر: ۱۰۳۱۸۰

علنی شدن لیست ۵۰۰۰ کانتینر آسیب دیده بندر شهید رجایی

 

به گزارش مانا، روحانی نایب رییس اتاق بازرگانی بندر عباس با اشاره به آخرین جزییات حادثه انفجار بندر عباس، گفت: متأسفانه در روز شنبه انفجاری بسیار مهیب رخ داد که علاوه بر محوطه کانتینری بندر شهید رجایی، بندر سینا و سایر محوطه‌های همجوار را نیز تحت تأثیر قرار داد. بر اساس آخرین آمارها، قریب به ۱۹۰۰ نفر مصدوم و بیش از ۵۰ تن جان خود را از دست داده‌اند.

وی ادامه داد: خسارت اقتصادی این حادثه بی‌سابقه است؛ بیش از ۵۰۰۰ کانتینر به‌صورت کلی دچار آسیب شده‌اند و ابعاد دقیق خسارت به تاسیسات بندری—از انبار‌ها و سردخانه‌ها تا ماشین‌آلات سنگین و ساختمان‌های اداری—هنوز در دست برآورد است.

روحانی به اهمیت ملی بندر شهید رجایی اشاره کرد و افزود: این بندر بیش از ۵۰ درصد از فعالیت تجاری و بیش از ۸۵ درصد از عملیات کانتینری کشور را به خود اختصاص داده است؛ بنابراین تسریع در بازسازی و جبران خسارات، اولویت اصلی ماست.

نایب‌رئیس اتاق بندرعباس خبر داد که سه روز پس از انفجار، اولین جلسه هماهنگی با حضور فعالان اقتصادی، صاحبان کالا، بیمه‌گران، ترمینال‌داران و کامیون‌داران در محل اتاق بازرگانی بندرعباس برگزار شده تا روند جبران خسارات جانی و مالی و بازگشایی هرچه سریع‌تر مسیر‌های تجاری پیگیری شود. روحانی تأکید کرد: «با تشکیل کمیته‌ای تخصصی، اقدامات ایمنی بلندمدت و بازسازی زیرساخت‌ها را به‌سرعت پیش خواهیم برد تا از تکرار چنین فجایعی جلوگیری شود.»

پیگیری ۲۰۰۰ پرونده خسارت و بازگشایی ۲۹۰۰ کانتینر پس از انفجار رجایی

وی افزود: ۱۰ جلسه در قرارگاه تأمین خسارت برگزار کرده‌ایم و نمایندگان همه دستگاه‌ها در آن حضور دارند.»

«لیست بیش از ۵،۰۰۰ کانتینر خسارت‌دیده روی سایت اتاق‌های بازرگانی بارگذاری شد تا صاحبان کالا روند ارزیابی را پیگیری کنند.»

«تا کنون نزدیک به ۲،۰۰۰ پرونده پذیرش شده و ۲،۹۰۰ کانتینر مراحل ارزیابی با حضور قوه قضائیه، بیمه، گمرک و اداره بندر را گذرانده‌اند.»

روحانی گفت: سؤالی اساسی باقی است: چرا در استراتژیک‌ترین بندر کشور استاندارد‌های HSE و پدافند غیرعامل به‌درستی اجرا نشد؟»

«استاندار هرمزگان ناچار شد برای دسترسی به بندر رجایی از مسیر دریایی استفاده کند؛ نیازمند جاده اختصاصی و زیرساخت‌های پدافند غیرعامل هستیم.»

«از وزارت راه تقاضا دارم ساخت جاده پدافند غیرعامل به بندر شهید رجایی را در اولویت قرار دهد.»

وی در پایان افزود: «تشکر ویژه از آتش‌نشانان و امدادگران هرمزگان، همجوار و تهران که با امکانات حداقلی، آتش را در ۶–۷ روز مهار کردند.»

ارسال نظرات
آخرین اخبار