عربستان سعودی و بازار فیدری
عربستان سعودی با هدف تصاحب سهم بزرگی از بازار فیدری تا سال ۲۰۳۰ میلادی، خط کشتیرانی جدید Folk Maritime را راهاندازی کرده است. پیشبینی میشود که عربستان ۴۵ درصد از تجارت فیدری دریای سرخ و ۳۵ درصد از خلیج فارس را در اختیار بگیرد. این اقدام در راستای سیاستهای تنوع اقتصادی و استفاده از موقعیت جغرافیایی خاورمیانه در بازار حمل فیدری است.
میتسوبیشی و تعمیرات ناو آمریکایی
شرکت کشتیسازی میتسوبیشی ژاپن بزرگترین قرارداد تعمیرات اساسی خود را برای نیروی دریایی ایالات متحده با بازسازی ناو USS Miguel Keith در یوکوهاما تکمیل کرد. این پروژه بخشی از استراتژی نیروی دریایی آمریکا برای استفاده از ظرفیتهای بینالمللی در تعمیر کشتیها بوده و این اولین بار است که یک کارخانه کشتیسازی ژاپنی اینگونه پروژهها را انجام میدهد.
ایران و کشتی لجستیکی جدید
نیروی دریایی ایران کشتی لجستیکی جدید خود، IRINS کردستان (K۴۴۲)، را که از یک نفتکش قدیمی تغییر کاربری یافته، رونمایی کرد. این کشتی که دارای باند پهپاد و بالگرد است، برای عملیاتهای دریایی و تجدید تدارکات در دریا آماده میشود. این شناور بهزودی وارد آزمایشهای دریایی خواهد شد.
تغییرات در ائتلافهای کشتیرانی کانتینری
ائتلافهای جدید خطوط کشتیرانی مانند «همکاری جمینی» بین مرسک و هاپاگ-لوید و Premier با حضور HMM، ONE و یانگمینگ، تغییرات مثبتی در قابلیت اطمینان برنامههای زمانی کشتیهای کانتینری ایجاد کردهاند. این ائتلافها به کاهش توقفهای کشتیها در بنادر و استفاده از مسیرهای فیدری بیشتر متمرکز هستند. این تغییرات هنوز در حال پیادهسازی هستند و ارزیابی دقیق آنها تا تابستان ۲۰۲۵ میلادی مشخص خواهد شد.