مریم احسانپور در گفتوگو با خبرنگار مانا در بندرعباس، بر اساس نتایج اولیه تحقیقات بر روی علت خشکیدگی جنگلهای حرای تیاب میناب، وجود حجم گسترده آلودگی نفتی در این محدوده حساس به اثبات رسیده است.
وی با اشاره به تردد پرتعداد شناورهای قاچاق سوخت در این محدوده، گفت: از چند سال قبل گزارشات و مشاهداتی در خصوص خشکیدگی درختان حرا در این محدوده را داشته و همچنان نیز داریم.
معاون دریایی ادارهکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان با اشاره به انجام نمونهبرداری از آب، ریشه، برگ و رسوب حرا در منطقه یاد شده، افزود: این نمونهبرداری در فصل خنک و گرم سال انجام میشود که نتایج بدست آمده، حاصل نمونهبرداریهای فصل خنک، طی سال گذشته بوده است.
احسانپور با بیان اینکه نمونهبرداریهای این تحقیقات در ۱۰ نقطه مختلف، به صورت اتفاقی انجام میشود، تاکید کرد: این نتایج حاکی از وجود حجم گسترده آلودگی نفتی در برگ درختان حکایت دارد و با تکمیل تحقیقات جاری، میتوان علت اصلی را، با اطمینان بیشتری اعلام کرد.
وی با اشاره به فعالیت قاچاق سوخت در حوزه تالاب بینالمللی رود شور، شیرین و میناب، اضافه کرد: با وجود کمبود منابع مالی و نیروی انسانی در حوزه محیط زیست دریایی، تحقیقات در حوزه جنگلهای حرا به دلیل حساسیت و اهمیت آن، در حال انجام است.
معاون دریایی ادارهکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان در بخش دیگری از سخنانش نیز عنوان کرد: دریابانی موضوعات مرتبط با آلودگی را به ما اعلام میکند و ما نیز بر اساس این گزارشات، پیگیریهای قضایی لازم را انجام میدهیم و چند پرونده نیز در همین زمینه جاری است.
احسانپور تصریح کرد: قبلا مسئله این بود که ما در موقع حادثه و ورود سوخت به دریا، حاضر نبودیم و برای اثبات آلودگی، مشکل داشتیم، اما برای این مسئله، با دریابانی هماهنگی لازم صورت گرفته تا مستندات لازم تهیه شده و به دست ما برسد.
وی همچنین با قدردانی از دستگاه قضایی استان در برخورد با آلودگیهای زیست محیطی، گفت: خوشبختانه ذهنیت قضات زیستمحیطی شده و این مسئله موجب برخورد جدی با آلودگیهای ناشی از قاچاق سوخت میشود.
معاون دریایی ادارهکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان گفت: با تکمیل تحقیقات در زمینه جنگلهای حرا و علت خشکیدگی آن، نتایج اعلام میشود.
احسانپور از جنگلهای حرا به عنوان یکی از عوامل حفظ اکوسیستم منطقه، جذب دیاکسید کربن و جلوگیری از فرسایش سواحل یاد کرد و افزود: این جنگلها همچنین زیستگاه گونههای متنوعی از پرندگان، ماهیان، و دیگر موجودات هستند و به عنوان یکی از جاذبههای گردشگری طبیعی مورد توجه گردشگران قرار میگیرند.
این مقام مسئول تصریح کرد: حفظ این جنگلها نه تنها برای حفاظت از تنوع زیستی و تعادل اکولوژیک ضروری است، بلکه برای تضمین سلامت و رفاه نسلهای آینده نیز اهمیت حیاتی دارد.
معاون دریایی ادارهکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان با تاکید بر اهمیت اکولوژیکی جنگل حرا، اضافه کرد: جنگلهای حرا به عنوان یکی از اکوسیستمهای منحصربهفرد و حیاتی در جهان، نقش بسزایی در حفظ تنوع زیستی منطقهای و جهانی دارند.