حبیب مسیحی تازیانی در گفتوگو با خبرنگار مانا در بندرعباس با اعلام این خبر ضمن اشاره به علت احتمالی این تلفات دستهجمعی، اظهار کرد: بررسیهای اولیه کارشناسان محیط زیست حاکی از آن است که احتمالاً علت تلف شدن این لاک پشتها، گیر افتادن در تورهای ماهی گیری و خفگی است.
وی با بیان اینکه این لاشهها در بازه ساحلی ۱۲ کیلومتری از شهر جاسک تا روستای لافیک مشاهده شده است، افزود: این لاکپشتها از گونه «پوزه عقابی» و «سبز» بوده و در لابلای لاشههای تلف شده، لاشه یک فرد پورپویز بدون باله نیز مشاهده شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان گفت: بر اساس بررسیهای اولیه کارشناسان محیط زیست، گیر افتادن در تورهای ماهیگیری و خفگی، علت اصلی تلفات این لاکپشتهاست، اما در برخی موارد نیز آثار برخورد با پروانه شناورهای دریایی بر روی لاشهها دیده شده است.
مسیحی تازیانی ادامه داد: مرگ دستهجمعی این جانداران نگرانیها درباره تأثیر فعالیتهای انسانی بر زیست بوم دریایی را افزایش داده است.
وی تاکید کرد: انتظار میرود که تمامی هموطنان عزیز با رعایت قوانین و مقررات محیط زیستی، در حفظ و حراست از این موهبتهای طبیعی کوشا باشند و با خودداری از هرگونه اقدام مخرب، به پاسداری از میراث طبیعی کشورمان کمک کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان اضافه کرد: این اتفاق در حالی رخ داده که سواحل جنوبی ایران، به ویژه محدوده جاسک، از جمله زیستگاههای مهم لاکپشتهای دریایی و پورپویزهای بدون باله است.
این مقام مسئول در ادامه نیز عنوان کرد: از مردم و صیادان تقاضا میشود تا در صورت مشاهده هرگونه تخلف، مراتب را به سرعت ادارات حفاظت محیط زیست و یا سامانه ارتباط مردمی ۱۵۴۰ گزارش دهند.
مسیحی تازیانی در انتها نیز گفت: لاکپشتهای دریایی پوزه عقابی و سبز، بر پایه فهرست اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت (IUCN)، از گونههای در معرض خطر انقراض و پورپویزها از گونههای آسیبپذیر محسوب میشوند.
اضافه میشود، اواسط اسفندماه تا اواخر فروردینماه، بازه زمانی تخمگذاری لاکپشتهای پوزه عقابی در سواحل شمالی خلیجفارس، خصوصاً سواحل استان هرمزگان و جزایر آن است.