دکتر مریم جلالی در گفتوگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: رونق صنایع دستی در بخش دریایی به دلیل تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه اقتصاد دریا محور، مورد توجه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قرار گرفته است.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ادامه داد: در همین راستا و با توجه به حمایتهای صورت گرفته و ارائه تسهیلات به هنرمندان این بخش از صنایع دستی، در جشنواره سرو سیمین شاهد حضور آثار فاخر و در خور توجه صنایع دستی دریایی بودیم.
وی با تأکید بر ضرورت تکمیل صنایع دستی دریایی در حوزه نوآوری و استفاده از فنّاوریهای روز دنیا، گفت: امیدواریم هنرمندان صنایع دستی دریایی بتوانند با بهره گیری از این مهم به تولید آثار فاخرتری دست یابند.
دکتر جلالی در ادامه از نمایش ۱۷ محصول فاخر صنایع دستی دریایی در نهمین جشنواره صنایعدستی و هنرهای سنتی سرو سیمین خبر داد و گفت: روزهای دوم تا پنجم اسفند نمایشگاه در کاخ سعدآباد و روز ششم اختتامیه جشنواره در برج میلاد تهران برگزار میشود.
به گفته این مقام مسئول در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از ۲۰ کشور دنیا حدود ۲۰۰ اثر در این جشنواره شرکت میکنند و یکی از نکات برجسته این دوره این است که شناسنامه آثار به صورت دوزبانه تهیه شده و از طریق اسکن با گوشی قابل دریافت است.
وی با تاکید بر اینکه ۴ داور خارجی و ۵ داور داخلی آثار را به صورت کدگذاری و شفاف انجام خواهند داد، اذعان داشت: پیام و روایات هنری، کیفیت مواد اولیه طراحی، خلاقیت اصالت و هویت اثر، ملاکهای داوری و ارزیابی نهایی هستند.
گفتنی است، نهمین جشنواره صنایع دستی و هنرهای سنتی، امروز با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در کاخ سعدآباد گشایش یافت.