به گزارش خبرنگار مانا، فاطمه داوری در نشست خبری که ظهر امروز در محل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شده بود در پاسخ به سؤال خبرنگار مانا در خصوص وضعیت حفاظت و احیای بناهای تاریخی موجود در جزایر سه گانه خلیج فارس، گفت: حفاظت، احیا و شناسایی بناها و محوطههای تاریخی جزایر سه گانه خلیج فارس به ویژه جزیره بوموسی در دستور کار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قرار دارد.
مدیرکل حفظ و احیاء بناها، بافتها و محوطههای تاریخی وزارت میراث فرهنگی در ادامه به افزایش تعداد آثار ثبت ملی از ۸ هزار به ۳۴ هزار در سه دولت گذشته اشاره کرد و افزود: این آثار ملموس غیرمنقول شامل ۱۴ هزار بنا و اثر، ۱۱۷ بافت تاریخی شهری و روستایی، ۲۰ هزار محوطه تاریخی هستند که به همراه ۱۹۰ محدوده بافت ابلاغی شهری و چندین هزار روستای تاریخی محل اجرای تکالیف وزارتخانه در سطوح مختلف سیاستگذاری، برنامهریزی و اقدام به شمار میروند.
وی به اهتمام وزارتخانه در راستای توجه به تقویت حفاظت از آثار ثبتی اشاره کرد و افزود: وزارتخانه به دنبال این است که با کمک سایر دستگاهها و نهادها زیرساختهای لازم را برای تحول جدی در افزایش توان حفاظت از آثار ثبتی در کشور فراهم کند.
داوری به اقدامات انجام شده از جمله اخذ مجوز جذب ۴ هزار نیرو در توانمند کردن استانها در حوزه حفاظت اشاره کرد و این اتفاق را انقلابی در تقویت ظرفیت درون سازمانی در حوزه حفاظت از میراثفرهنگی عنوان کرد.
وی به ضرورت افزایش منابع عمومی کشور در راستای تسهیلگری حفاظت از جمله اختصاص سهم پنج درصدی از عوارض سبز به مرمت و حفاظت از آثار تاریخی اشاره کرد و به تشریح پیگیریها و پیشنهادهای انجام شده از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برای تحقق این مهم پرداخت.
مدیرکل حفظ و احیاء بناها، بافتها و محوطههای تاریخی داشتن سهم روشن وزارتخانه از عوارض و درآمدهای پایدار دولت و منابع مدیریت بحران برای پایش و اقدام در برابر بحرانهای طبیعی بهویژه فرونشست را مورد تأکید قرار داد و اهمیت راهاندازی سامانه پایش هوشمند برای سنجش و بررسی تاثیرات فرونشست را متذکر شد.