مریم احسانپور در گفتوگو با خبرنگار مانا در بندرعباس با اعلام این خبر اظهار کرد: روز گذشته با اعلام گزارشات مردمی، لاشه یک فرد نهنگ تلف شده در ساحل تیاب شهرستان میناب مشاهده شده است.
وی با بیان اینکه گونه تلف شده از گروه کوسه ماهیان و با نام علمی Rhincodon typus و نام محلی «کولی کر» است، افزود: بر اساس مشاهدات، علت تلف شدن این پستاندار دریایی، قطع قسمت عقبی بدن از ناحیه ساق بوده است.
رئیس اداره محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان با اظهار اینکه لاشه در قسمت خروجی خور تیاب مشاهده شد و این ناحیه روبهروری دریا میباشد و به نظر میرسد لاشه تلف شده از دریا با جریان آب به این قسمت آورده شده است، خاطرنشان کرد: طبق مشاهدات و تجربیات حوادث مشابه، احتمالاً این حادثه در برخورد نهنگ با پروانه کشتیهای بزرگ رخ داده است.
احسانپور در خصوص مشخصات ظاهری این نهنگ تلف شده، گفت: وزن کوسه نهنگ بر اساس عواملی مانند سن، جنس و سلامت کلی میتواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد، اما تعیین جنسیت لاشه به دلیل وزن زیاد و عدم امکان جابهجایی مشخص نشده است.
وی با اشاره به اینکه کوسه نهنگ، بزرگترین ماهی در اقیانوس است و در حال حاضر به دلیل تهدیدهایی مانند صید بیرویه، از دست دادن زیستگاه و اصابت کشتی، در فهرست قرمز IUCN (اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت)، در خطر انقراض ثبت شده است، اضافه کرد: تخمین رایج این است که کوسه نهنگها، وقتی به طول حدود ۷.۵ متر میرسند، تقریباً ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ کیلوگرم وزن دارند.
رئیس اداره محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان در انتها نیز عنوان کرد: در خلیج فارس، جمعیت کولیکر اهمیت ویژهای دارد، زیرا این منطقه با فشارهای زیست محیطی قابلتوجهی از جمله توسعه سواحل، رفت و آمد کشتیهای غول پیکر و کاهش کیفیت آب مواجه است.