مسعود بارانی در گفتوگو با خبرنگار مانا در بندرعباس با اشاره به اهمیت بازسازی ذخایر آبزیان در آبهای استان هرمزگان، اظهار کرد: با توجه به ساحلی بودن استان هرمزگان، فعالیتهای شیلاتی اعم از صید و صیادی و آبزی پروری، جزو اولویتهای استان در امر اشتغال و تولید است.
وی افزود: خوشبختانه استان هرمزگان طی سالهای اخیر با رهاسازی آبزیان به دریا و همچنین اجرای پروژههای زیستگاه مصنوعی در راستای بازسازی ذخایر آبزیان اقدامات مهمی انجام داده است. این مقام مسئول بیان کرد: با توجه به تنوع گونهای آبزیان در آبهای این منطقه، شیلات استان به عنوان یک دستگاه مهم و براساس وظیفه حاکمیتی، مسئولیت مدیریت صید و حفظ و بازسازی ذخایر آبزیان را دارد. مدیرکل شیلات استان هرمزگان گفت: در این راستا برنامه ریزی برای حفظ و بازسازی ذخایر از طریق تکثیر و رهاسازی بچه میگو و ماهی جز اولویتهای شیلات استان است.
بارانی اضافه کرد: کار بازسازی ذخایر آبزیان، هر ساله توسط این ادارهکل در صورت تأمین اعتبارات استانی و ملی انجام میشود. این مقام مسئول همچنین با اشاره به اینکه گونه میگوی موزی، سفید هندی، ببری سبز و... ترکیب اصلی صید میگوی خلیج فارس و دریای عمان است، عنوان کرد: تکثیر و رهاسازی لارو این گونهها از سال ۱۳۷۷ توسط تنها مرکز بازسازی ذخایر دریایی دولتی در جنوب کشور یعنی بندر کلاهی و همچنین بهره گیری از توان بخش خصوصی انجام میشود.
بارانی ادامه داد: تاکنون بیش از ۴۳۰ میلیون قطعه بچه میگو طی سنوات گذشته تکثیر و در خوریات که پناهگاه دوران نوزادی این آبزی محسوب میشود، رهاسازی شده است.
این مقام مسئول با تأکید بر اهمیت بازسازی ذخایر، اظهار کرد: در اولین سفر استانی رئیس جمهور شهید به استان هرمزگان، ایجاد سه مرکز بازسازی ذخایر مصوب شده و هماکنون نیز، عملیات احداث این مراکز در شهرستانهای جاسک، قشم و بندرلنگه در حال انجام است.
وی افزایش صید از دریا، افزایش سرانه مصرف آبزیان در کشور، جبران اثرات برداشت بی رویه از ذخائر، ایجاد تعادل و توازن در ذخائر و اکوسیستم دریایی و غیره، را از دیگر دلایل و ضرورتهای بازسازی ذخایر آبزیان عنوان کرد.