دکتر شینا انصاری در گفتگو با خبرنگار مانا با بیان اینکه "کنوانسیون تهران" بیش از دو دهه است که جهت حفظ اکوسیستم منحصر به فرد دریای خزر توسط کشورهای حاشیه این دریا به تصویب رسیده است، بیان داشت: بالاترین مرجع تصمیم گیری در این کنوانسیون، اجلاس طرفهای متعاهد (کاپ)، متشکل از وزرای محیط زیست پنج کشور ساحلی دریای خزر است.
معاون رئیس جمهور، ادامه داد: به منظور نظارت بر اجرای مفاد کنوانسیون تهران و پروتکلهای الحاقی آن، بررسی و تصویب پروتکلهای بیشتر و همچنین انجام کارهایی که برای رسیدن به اهداف کنوانسیون لازم است، این اجلاس برگزار میشود.
به گفته رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، بر اساس ماده ۲۲ کنوانسیون تهران، اجلاس طرفهای متعاهد باید به صورت چرخشی و بر اساس نام کشورهای متعاهد به ترتیب حروف الفبای انگلیسی در قلمرو هر کشور متعاهد برگزار شود.
وی اذعان داشت: به این ترتیب اولین اجلاس خرداد ماه سال ۱۳۸۶ در کشور آذربایجان، دومین اجلاس آبان ماه ۱۳۸۷ در جمهوری اسلامی ایران، سومین اجلاس مرداد ۱۳۹۰ در قزاقستان، چهارمین اجلاس آذرماه ۱۳۹۱ در روسیه، پنجمین اجلاس اردیبهشت ماه ۱۳۹۳ در ترکمنستان و ششمین اجلاس با چندین سال تاخیر در مهرماه ۱۴۰۱ در کشور آذربایجان برگزار شد.
دکتر انصاری با تاکید بر اینکه هفتمین اجلاس طرفهای متعاهد (کاپ ۷) به پیشنهاد ایران در نیمه اول ۱۴۰۴ در کشور برگزار خواهد شد، تصریح کرد: دو روز اول این اجلاس، جلسات کارشناسی و روز سوم جلسه مقامات عالی رتبه کشورهای عضو کنوانسیون خواهد بود.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست، یادآور شد: اولین جلسه مقدماتی کاپ ۷، به ریاست ایران به صورت مجازی با حضور نمایندگان کشورهای عضو کنوانسیون و اعضای دبیرخانه موقت کنوانسیون خردادماه ۱۴۰۳ برگزار شد و مقرر است دومین جلسه مقدماتی این کاپ نیز در زمستان ۱۴۰۳ به صورت حضوری در تهران برگزار شود.