به گزارش خبرنگار مانا از بندرعباس، حدود 13 سال قبل، مصاحبهای حضوری با قدرت میرزاده - مدیرکل وقت شیلات استان هرمزگان از طریق همین رسانه منتشر شد که علیرغم بیان حقایقی تلخ در خصوص وضعیت نیروی انسانی یگان حفاظت شیلات استان، از سوی مدیر روابط عمومی و فرد مصاحبه کننده مورد انتقاد قرار گرفت.
اکنون با گذشت بیش از یک دهه، اخباری در خصوص وضعیت این یگان منتشر میشود که تنها یک سوال به ذهن خطور میکند. چگونه بعد از گذشت بیش از 13 سال، هنوز هیچ تغییری در وضعیت یگان حفاظت شیلات استانی که رتبه نخست صید و صیادی دارد، ایجاد نشده است؟
از استان هرمزگان به عنوان بزرگترین استان ساحلی کشور، با بیش از 2000 کیلومتر نوار ساحلی و جمعیتی بالغ بر یک میلیون نفر مستقر در شهرها و روستاهای ساحلی، انتظار میرود از تجهیزات و نیروی انسانی کافی و آموزش دیده ماهر برخوردار باشد، اما فعالیت پرتعداد صیادان غیرمجاز و صیدهای بیرویه و غیر اصولی حاکی از وضعیتی ناگوار در این یگان است.
هرچند انتظار میرود یگان حفاظت در کنار سایر واحدهای اداری شیلات در زمینه فرهنگسازی و بیان اهمیت توجه به ذخایر آبزیان فعالیت داشته باشد، اما با وضعیت کنونی این توقع بیجاست.
مسعود بارانی چندی پیش پیرامون همین موضوع در جلسه شورای حفاظت منابع آبزیان شیلات هرمزگان اظهار کرد: با توجه به اهمیت ذخایر آبزیان، حراست از ذخایر ارشمند آبزیان مهمترین وظیفه نیروهای این یگان است.
وی با تأکید بر اینکه یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات نقش مهمی در خدمت به مردم و صیادان زحمتکش دارد، افزود: پویایی و فعالیت یگان حفاظت منابع آبزیان با وجود کمبود نیرو و منابع مشهود است، اما باید با همه محدودیتها شاهد ارتقای فعالیتها و حفاظت از ذخائر باشیم.
مدیرکل شیلات استان هرمزگان خاطرنشان کرد: ذخایر آبزیان بسیار حساس و حائز اهمیت بوده و انقراض و آسیب به هرگونه آبزی در دریا، موجب اختلال در چرخه شده و خساراتی جبرانناپذیر و مخرب به دنبال دارد.
بارانی با اشاره به اینکه تشدید برخورد با صید و صیادی مخرب و غیرمجاز باید در دستور کار یگان حفاظت منابع شیلات آبزیان باشد، گفت: برگزاری جلسات شورای یگان حفاظت منابع آبزیان به صورت ماهانه و در سطح همه شهرستانهای شیلاتی از دیگر موارد اساسی در زمینه حفظ ذخایر آبزیان و جلوگیری از صید غیرمجاز است.
کسری 91 درصدی نیروی انسانی در یگان حفاظت شیلات هرمزگان
بارانی همچنین در گفتگو با خبرنگار مانا با اشاره به آخرین وضعیت یگان حفاظت شیلات استان هرمزگان بیان کرد: یگان حفاظت شیلات استان هرمزگان طبق چارت سازمانی(که البته مربوط به سالها قبل است)، باید ۲۴۰ نفر باشد که در حال حاضر با کسری ۹۱ درصد با ۲۲ نفر نیرو اداره میشود.
وی با اشاره به همکاری با دریابانی در زمینه مبارزه با صید غیرمجاز، تاکید کرد: این شرایط حاکی از آن است که یگان حفاظت ادارهکل با کمبود شدید نیروی انسانی مواجه است.
مدیرکل شیلات استان هرمزگان همچنین با اشاره به وضعیت شناورهای در اختیار این ادارهکل جهت حفاظت از منابع آبزیان، بیان کرد: این یگان تنها ۹ فروند شناور سازمانی(از نوع گلف) در اختیار دارد.
بر اساس این گزارش به نظر میرسد رسیدگی به وضعیت نیروی انسانی یگان حفاظت شیلات استان هرمزگان باید یکی از اولویتهای سازمان شیلات ایران، استانداری هرمزگان و ادارهکل مربوطه باشد، چراکه اهمیت حفاظت از منابع آبزیان در پهنههای وسیع خلیجفارس امری اساسی و پراهمیت است.