به گزارش خبرنگار مانا از بندرعباس، نادر کرمی راد پیش از ظهر امروز چهارشنبه در نشست تخصصی بررسی عملکرد مراکز بازسازی ذخایر آبزیان به میزبانی هرمزگان و با حضور معاون توسعه آبزیپروری شیلات ایران برگزار شد، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران از سال۱۳۵۰ به بعد فعالیت بازسازی ذخایر را به صورت رسمی شروع کرد و اقدامات ارزشمندی در این زمینه انجام داده است.
وی افزود: در حال حاضر، در کشور ۱۴ مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان دولتی در نقاط مختلف کشور وجود دارد که وظیفه تکثیر و رهاسازی بیش از ۳۳ گونه آبزی را به عهده دارند.
مدیرکل بازسازی و حفاظت ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران خاطرنشان کرد: از این تعداد هشت مرکز در حوزه دریای خزر، یک مرکز در حوزه خلیجفارس و عمان و چهار مرکز نیز در آبهای داخلی کشور فعالیت میکنند.
کرمیراد با بیان اینکه بازسازی ذخایر برنامه همکاری و مشارکت انسان و طبیعت در جهت بهبود و افزایش توده زنده است، خاطرنشان کرد: این فعالیت به منظور جبران کاهش، افزایش ذخایر گونههای خاص یا تغییر ترکیب ذخایر انجام میشود.
وی بازسازی ذخایر ماهیان استخوانی در شمال، ماهی و میگو در جنوب کشور را از اهم برنامههای بازسازی ذخایر آبزیان کشور خواند و گفت: خوشبختانه در سالهای اخیر شاهد تلاشها و همت چشمگیر در این مسیر بودهایم.
این مقام مسئول افزود: در کشور در مجموع بالغ بر دو میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه بچه ماهی خاویاری تولید شده که ۹۲ درصد مربوط به گونه قره برون، ۴ درصد ازون برون، ۳ درصد شیب و یک درصد فیل ماهی بود و تنها در مورد گونه قره برون، برنامه مصوب تولید محقق و در مقایسه با سال گذشته ۹۷.۴ درصد رشد داشته است.
مدیرکل بازسازی و حفاظت ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران توزیع بچه ماهیان خاویاری تولیدی در مراکز بازسازی ذخایر آبزیان کشور به بخش خصوصی را از اقدامات مهم سازمان شیلات ایران در راستای کمک به توسعه پرورش ماهیان خاویاری عنوان کرد.
کرمیراد با اظهار اینکه مجموعاً ۱۷ هزار و ۹۶۰ قطعه فیل ماهی بین ۶۰ بهرهبردار بخش خصوصی ۱۱ استان کشور توزیع شده که منجر به رونق تولید و اقتصاد شده است، گفت: در سال جاری ۱۳۶ درصد اهداف برنامه هفتم پیشرفت تحقق پیدا کرده و بیش از ۴۳۸ میلیون قطعه انواع بچه ماهیان در منابع آبی تحت حاکمیت کشور، رهاسازی شده است.