صدیق مرتضوی در گفتگو با خبرنگار مانا در بندرعباس اظهار کرد: تخریب زیستگاهها، بهرهبرداری بیش از ظرفیت صیدگاهها و ورود گونههای غیربومی به دریا از مهمترین چالشهای پیشِ روی مدیریت میگو است.
وی با اشاره به اینکه میگو یکی از آبزیان مهم در سفره غذایی مردم هرمزگان است، عنوان کرد: این آبزی اقتصادی علاوه بر رفع بخشی از نیاز غذایی در کشور، از بازار صادرات خوبی نیز برخوردار است و این عوامل بر اهمیت آن میافزاید.
رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیجفارس و دریای عمان در ادامه سخنانش کنترل و ممانعت از ورود انواع آلایندهها به آبهای ساحلی و دریایی را بسیار مهم دانست و کلید حفاظت از ذخایر آبزیان بویژه میگو را مدیریت جامع و یکپارچه بر زیستگاهها دانست.
مرتضوی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه میگوها هر ساله از خصوصیات جمعیتی متغیری برخوردار هستند، برای رسیدن به بهره برداری پایدار، هرساله ذخایر این آبزی اقتصادی مورد بررسی قرار گرفته و این اقدام امسال نیز انجام شده است.
این مقام مسئول به ضرورت توجه به ظرفیت صیدگاهها پرداخته و توجه به این موضوع در صدور مجوز صید را امری حیاتی قلمداد کرد.
وی در همین راستا تاکید کرد: با مدیریت صید کنترل شده، میتوان بهرهبرداری از این آبزیان را به گونهای انجام داد که علاوه بر حفاظت از زیستگاههای ساحلی، به ذخایر میگو آسیب وارد نشود و از جهت دیگر نیز، نیازهای غذایی تأمین میشود.
مرتضوی ضمن تشکر از اقدام ارزنده اداره کل شیلات استان در خصوص اجرای طرح دریابست، خواستار تدوین برنامه مشترک بین ارگانهای ذیربط شد.
رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیجفارس و دریای عمان در خصوص نحوه نمونه برداری از ذخایر میگو نیز اظهار کرد: اجرای دقیق پژوهشها در خصوص ارزیابی ذخایر میگو از وظایف حاکمیتی پژوهشکده است که نقش مؤثری در بهبود فرآیندهای مدیریت بهرهبرداری از ذخایر آن دارد.
وی با اشاره به اینکه بر همین اساس، برآورد دقیق از میزان ذخایر میگو اهمیت به سزایی دارد، اضافه کرد: هرچند نتایج تحقیقات برآورد ذخایر میگو نشان دهنده این است که وضعیت ذخایر میگو نسبت به سال گذشته از بهبود نسبی برخوردار است، اما نباید از عوامل تهدیدکننده نیز غافل شد.