محمد رنگرزجدی در گفتگو با خبرنگار مانا با اشاره به نقش مهم آبزی پروری در توسعه اقتصادی کشور، بیان داشت: آبزی پروری با پوشش دادن به جنبههای اجتماعی، زیست محیطی و اقتصادی شرایط توسعه پایدار را دارا بوده و با اهداف اشتغال زایی جوامع محلی، دوستدار محیط زیست است.
مجری طرح پرورش ماهی در دریا به نقش جامعه محلی و میزان رضایت آنها از این صنعت شیلاتی اشاره کرد و گفت: با سوق دادن جوامع صیادی از صید و صیادی ناپایدار که منجر به کاهش ذخایر آبزیان میشود به سمت آبزی پروری پایدار و مدیریت صیادان غیر مجاز میتوان شاهد توسعه هرچه بیشتر صنعت آبزی پروری شد.
به گفته وی، اگر در برنامه ریزیهای کلان کشور، جوامع محلی در نظر گرفته نشوند و تأکید فقط بر اجرای پروژههای بزرگ صنعتی باشد، با عکسالعمل جامعه محلی روبهرو میشویم و مشکلات اجتماعی سد راه توسعه خواهد شد.
وی اشاره به فعالیت ۴۰ مزرعه پرورش ماهی در دریا طی چند سال اخیر از راه اندازی ۳۰ مزرعه جدید پرورش ماهی در دریا خبر داد و گفت: این مزارع با استقرار ۸۶ قفس جدید در آبهای خلیج فارس و دریای خزر ایجاد شدهاند که در مجموع هم اکنون شاهد فعالیت ۷۰ مزرعه پرورش ماهی در خلیج فارس و دریای خزر هستیم.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران، ادامه داد: با این ۳۰ مزرعه جدید، مجموع ظرفیت تولید ۲۲ هزار و ۵۰۰ تن ماهی در دریا ایجاد شده است که نقش مهمی در توسعه این صنعت مهم شیلاتی خواهد داشت.
رنگرزجدی در ادامه گفتههای خود در خصوص میزان ذخیره سازی در مزارع پرورش ماهی در دریا، تصریح کرد: بیش از ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه بچه ماهی در ۳۵۶ قفس دریایی طی فصل پرورش ۱۴۰۱-۱۴۰۲ ذخیره سازی شده است.
وی در ادامه گفتههای خود از صدور ۳۰۲ فقره پروانه تاسیس مزرعه جدید پرورش ماهی در دریا در خلیج فارس و دریای عمان با ظرفیت تولید ۲۳۶ هزار و ۵۵۰ تُن خبر داد.
مجری طرح پرورش ماهی در دریا تصریح کرد: همچنین ۳۳ فقره پروانه بهره برداری مزرعه پرورش ماهی در دریا با ظرفیت تولید ۴۱ هزار و ۶۰۰ تن در هفت استان ساحلی کشور صادر شده است.