فضلالله کیقبادی در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: طی سالهای اخیر شاهد اقدام جدی استانداری مبنی بر آزادسازی سواحل دریای خزر و در اختیار قرار دادن آن برای استفاده عموم بودیم.
معاون ستاد ساماندهی سواحل و دریای استان مازندران با اشاره به اینکه آزادسازی سواحل به دلیل امکان دسترسی به دریا منجر به افزایش چشمگیر نقاط خطرآفرین شنا شده است، گفت: براساس آخرین بررسیهای انجام شده هم اکنون تعداد نقاط خطرآفرین در طول سواحل مازندران به ۵۴۰ نقطه افزایش یافته است.
وی در ادامه گفتههای خود خاطرنشان ساخت: این در حالی است که تا دو سال پیش، تعداد نقاط خطرآفرین مازندران ۳۷۰ نقطه بود که سال گذشته به ۴۲۰ نقطه رسید و امسال با افزایش ۱۲۰ نقطه دیگر به ۵۴۰ نقطه افزایش یافته است.
این مقام مسئول در استانداری مازندران تصریح کرد: آزادسازی سواحل و به دنبال آن افزایش نقاط خطرآفرین شنا برای گردشگران باعث شده تا نسبت به افزایش فرهنگسازی جهت جلوگیری از شنای گردشگران در نقاط خطرآفرین و نیز افزایش خدمات امداد و نجات اقدامات قابل توجهی صورت گیرد.
وی اذعان داشت: در همین راستا شاهد افزایش تخصیص اعتبارات به بخش امداد و نجات دریایی و افزایش تعداد ناجیان غریق در نقاط خطرآفرین ساحلی استان بودیم که در نهایت امسال با وجود افزایش نقاط خطرآفرین شاهد کاهش چشمگیر آمار غرق شدگیها نیز هستیم.
معاون ستاد ساماندهی سواحل و دریای استان مازندران تاکید کرد: امیدواریم تا پایان فصل تابستان شاهد تداوم روند کاهشی غرق شدگیها در آبهای دریای خزر باشیم.
وی خاطرنشان ساخت: اکثر غرق شدگیها در بین ساعت هشت صبح تا هشت شب یعنی در زمان عدم حضور ناجیان غریق و در مناطق ممنوعه شنا دچار حادثه شدهاند که امیدواریم با افزایش فرهنگ سازی شاهد این گونه موارد از غرق شدگی نیز نباشیم.
وی با اشاره به استقرار ناجیان غریق در طول نوار ساحلی استان مازندران، تصریح کرد: این ناجیان از هشت صبح تا هشت شب در قالب چند شیفت به گردشگران خدمات رسانی میکنند.
وی در ادامه گفتههای خود، یادآور شد: آمارها حاکی از آن است که بیشترین غرق شدگیها در شهرستانهای محمود آباد، نوشهر، چالوس و عباس آباد به وقوع پیوسته است.
معاون ستاد ساماندهی سواحل استان مازندران اذعان داشت: شهرستان محمود آباد به دلیل برخورداری از نوار ساحلی گستردهتر در مقایسه با سایر شهرستانهای ساحلی استان در بیشتر مواقع بیشترین میزان غرق شدگی را به خود اختصاص میدهد.
وی بیان داشت: از سوی دیگر شهرستانهای نوشهر، چالوس و عباس آباد به دلیل جذب بیشترین میزان گردشگر در استان نیز آمار غرق شدگی بیشتری را بعد از محمود آباد به خود اختصاص میدهند.
معاون ستاد ساماندهی سواحل و دریای استان مازندران با اشاره به گستردگی نوار ساحلی استان مازندران به طول ۷۲۰ کیلومتر، ایجاد شرایط امن برای شنای گردشگران را یکی از مهمترین مواردی دانست که در دستور کار استانداری مازندران قرار گرفته است.
به گفته وی، افزایش کمی و کیفی طرحهای سالم سازی دریا در نقاط مختلف نوار ساحلی استان با همکاری فرمانداریها شهرستانهای ساحلی و ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی امسال انجام شده است تا شاهد کمترین میزان غرق شدگی باشیم.