به گزارش گروه بینالملل مانا، صندوق بینالمللی پول (IMF) اعلام کرد: مطالعه دادههای دریافتی از ۱۴۳ کشور جهان در سی سال گذشته نشانه میدهد هزینههای حملونقل به ویژه حملونقل دریایی یک محرک مهم تورمی در سراسر جهان است و در مدت سی سالی که نرخهای حملونقل جهانی دو برابر شده تورم جهانی را ۰.۷ درصد افزایش داده است.
در ادامۀ این گزارش آمده است: با توجه به اینکه در سال ۲۰۲۱ هزینههای حملونقل به خصوص در بخش حملونقل دریایی افزایش یافت و اثرات پایدار آن تا ۱۸ ماه آینده با اضافه شدن هزینههای حملونقل بر اثر بحران روسیه - اوکراین ادامه خواهد داشت به همین جهت نرخ تورم جهانی تا پایان ۲۰۲۲ بر اثر افزایش هزینههای حملونقل ۱.۵ درصد افزایش خواهد یافت که بیشترین تأثیرات تورمی بر قیمت سوخت و مواد غذایی خواهد بود.
بر اساس این گزارش پیشبینی کارشناسان بر این اصل استوار است که تورم جهانی در ۱۲ ماه آینده به اوج رسیده و فشار بیشتری را بر مصرف کنندگان خواهد آورد حتی اگر روند تورمی کُندتر شود.
کشورهای محصور در خشکی و کم درآمد، بیشترین تأثیرات تورمی را مشاهده خواهند کرد.
در پایان این گزارش قید شده است بدون شک جنگ روسیه- اوکراین باعث اختلالات بیشتر در زنجیرۀ تأمین شده و میتواند هزینههای حملونقل جهانی و اثرات تورمی آن را برای مدت طولانیتر بیش از پیش بالا ببرد.